My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

Segmen Drama Kreatif Miss J Bersama Ben Ashaari

Assalamu'alaikum w.b.t..


MEMPERSEMBAHKAN

a MUST watch film 2011


daripada Pengarah filem mynameismy,
Mr. Ben

dibintangi oleh :

Cik EmMa sebagai Lieyda

skrip dan jalan cerita

di satu hari yang panas terik, di Kuala Lumpur.. *pekena cendol pon layan jugak ni..

Lieyda         : err.. assalamu'alaikum sedara.. tumpang tanya.. macam mana nak pergi ke MTT ye?
Izzat Nazmi : MTT?? ape kebenda minah ni merepek ni?? naseb baik comel!
Lieyda         : iye la... tak pernah dengar ke?
Izzat Nazmi  : serius tak pernah.. apa tu? minah ni baru keluar tanjung rambutan ke hape?
Lieyda         : ish! MTT tu yang macam keretapi tu la.. tapi dia punya landasan kat atas kepala ni haa.. style macam budak bandar, tapi otak kampung!
Izzat Nazmi   : pfft!! tahan gelak wey... jangan gelak! sedari... itu bukan MTT.. itu LRT namanya.. sah! mesti budak kampung ni! ade ke LRT jadi MTT! tak patut tak patut.. haha.

maka dengan muka yang merah lagi padam, Lieyda pon memblahkan dirinya laju laju.. grr!! malunya Ya Allah!! jangan la aku jumpa mamat tu kat mana mana lagi!

Areliff          : sumpah lawak bhai!! dah tu, kau tak kejar minah tu ke wey?
Izzat Nazmi : mana sempat gila! laju woo dia jalan.. dah tak pandang kiri kanan langsung!! wakakaka
Areliff         : sumpah kampung gila minah tu! kalau aku jadi kau, aku bahan dia dow.. takde aku nak biar bahan BEST tu lepas.. wakaka..
Izzat Nazmi  : argh, tu kau. kalau aku, tak nak aku buat minah kampung tu jadi bini aku we! malu aku nanti.. 

( calling masuk, lagu Bruno Mars.. sumpah poyo gila mamat ni! bukan hebat sangat pon english education kau tu.. )

Izzat Nazmi : yes ma.. Im on ma way.. okay okay.. I got it ma.. see ya! pandang Areliff. okay bhai, aku gerak dulu.. mama aku ni haa.. entah apa dia nak..

di rumah... ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han dan MAK DARA dah menayangkan muka seronok kat ruang tamu.. projek baik punyaaa...dengan peliknya Izzat Nazmi pon duduk la sebelah mamanya..


ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a han : ingat lagi tak budak yang kau selalu kacau masa kecik kecik dulu?
Izzat Nazmi                                     : kenapa pa? ada apa ni ma?
MAK DARA                                  : cantik budaknya mama tengok.. mama ngan papa dah berkenan..
ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a han : direct je la mamanye... papa nak kau kahwin dengan dia, kalau tak.. satu sen pon papa tak nak bagi kat kau..
MAK DARA                                   : isy papa ni.. kasar sangat.. tengok la budaknya dulu.. cantik.. mesti kau suka.. lagipun.. mama kesian kat dia.. parents dia baru je meninggal accident.. dia takde sape sape dah.. baik budaknya.. setuju la ye?
Izzat Nazmi                                      : up to you la mama, papa.. hmm.. mana gambarnya? *okay, agak tak logik kalau mamat ni teus setuju kan? haha.
MAK DARA                                    : tak payah gambar.. mama dah suruh dia pindah kat rumah ni.. baru pagi tadi dia sampai.. dia naik LRT katanya.. Lieyda.. mari sini sayang.. 

* nama dah cun.. mesti comel macam minah kampung tadi! erkk... apesal aku teringat minah tu pulak!

tap tap tap.. makin dekat bunyik tapak kaki, makin Izzat Nazmi berdebar.. ah! gelojoh ke, ape ke.. aku mesti toleh! nak tau ni! 1, 2, 3!! 

Izzat Nazmi  : awak???? homaigosh homaigosh!! baru tadi aku cakap tak nak kawen ngan orang kampung.. hamek kau!

Lieyda  : macam mana awak ada kat sini? auntie, dia ni la yang kite cerita tadi..

kalut la minah ni.. kepochi betul! tapi~~ kiut la muka kau bila kau malu! aduuuhhh! abang dah jatuh chenta sama kau.. mari la kita kawen sekarang!

MAK DARA : maknanya kamu berdua ni dah kenal la kan.. boleh la papanya.. kita langsungkan saje dua minggu dari sekarang.. mama pun tak sabar nak bermenantu ni haa.. kalau boleh, terus bagi mama cucu.. okay? tak menyabar nyabar emak dia nih! ingat kawen hari ni boleh dapat anak esok ke?

tuuudia! dengan GREENLIGHT dari MAK DARA dan ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han, maka berlangsung la majlis perkahwinan mereka dengan GEMILANGnya..

*setahun kemudian*

Dr. Ben 10 : tahniah! isteri anda selamat melahirkan.. encik boleh azankan anak anak encik ye..
Izzat Nazmi : anak anak? maksud doktor?
Dr. Ben 10  : pfft! lemb jugak mamat ni.. isteri encik mengandungkan kembar.. sepasang.. lelaki dan perempuan.. hamek kau! kalau dah explain panjang lebar pon tak faham jugak, memang kronik kau ni!haha.
Izzat Nazmi : alhamdulillah.. boleh saya tengok isteri saya? dah sure sure la doktor bagi kan? nampok benor menipunye kalau doktor tak bagi tengok..

Izzat Nazmi : terima kasih sayang.. kenapa tak bagitahu abang yang sayang pregnant kembar? sepasang pulak tu!
Lieyda        : saje nak kasi surprise.. so lain kali abang takkan pandang rendah kat minah kampung.. minah bandar mana boleh bagi suami diorang kembar sepasang macam yang minah kampung ni bagi kat abang tau? hek eleh.. ni apa kena mengena pulak?? hahahaha..

okay.. tu saje.. thank you for reading :D

p/s : ni Nur Kasih versi REMIX.. jangan maraaaa... ;p


3 comments:

shopping2u said...

leh jadik pengarah tuk filem nurkasih 2 ni..hehe

+_Miss.Jannah_+ said...

hehehe...thank you..tapi tak dapat nak masukkan semua watak yang MTT bagi tadi..tengok Jay, dengan yang lain2 masukkan semua..hehe..

Abdul Farique said...

hehehe , nice entry terbaik ni .. hope sudi visit my version plak .. need komen :D