My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

OH MY SUSU KAMBING!!!

"Nah, saya belikan susu kambing untuk awak. Minumlah." - Suami -
.
EEEWWWWWWW SUSU KAMBING????
TAK NAKLAH!! BUSUK!!!
.
Saya ni orangnya sangat sangat anti-susu kambing. Bukan tak serba salah tolak pemberian suami, tapi memang tak sanggup nak minum!
Suami sampai sanggup minum sorok sorok, sebab dia tau saya alergik dengan bau susu kambing.
.
TAPI!!!
ITU DULU.
.
Sejak saya menemukan IBU SUSU KAMBING MYMILA ni, setiap masa nak minum susu kambing je!
.
Baunya tak hamis!
Kelazatan ekstrak pati delima, madu dan anggurnya ternyata memberikan tenaga sepanjang hari!
Baunyaaaaaaaa.. Hmmmm WANGI!!!
.
Dapatkan IBU SUSU KAMBING MYMILA anda sekarang!
Kita nak bagi harga DURIAN RUNTUH untuk pek 1 kg.
Harga yg takkan anda jumpa di mana mana.
.
Now choose your flavour!
Koko?
Anggur?
.
Cepat. Sementara stok masih ada. ;)
.
Hubungi kami di :
01132522157 uzair
01132522158 jannah










Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamu'alaikum, wahai blogku yang dah bersawang, berdebu lagi usang..

Wow, bertahun tahun lamanya tak memblogkan diri ni.. Alhamdulillah, masih panjang umur untuk berblog..

Sooooooo many stories to be told, memandangkan dah nak dekat 4 tahun Miss J lesap..

Ok, dadai.. Tu je nak taip.. Hehehehe

senyum sorang sorang~

Assalamu'alaikum wbt..



- culik dari Encik Google -

sebenarnya ada rasa sedih sikit, ingat nak meluah kat blog.. tapi ALLAH datangkan ilham untuk menggodek post post yang dulu dulu, masa zaman aktif berbelog.. hehehe.

bila baca baca balik semua post tu, rasa nak tepuk dahi sendiri.. kelakar, nampak la ketidakmatangan dan kebudak budakannya.. dah la tu, background STRAWBERI pulak tuu.. geli mat.. hahaha.

post putus cinta, post bengang, post jiwang, post gedik.. semua tu kenangan.. isi perut ni macam kena keletek je bila baca semua tu.. hehe

apa apa pon.. terima kasih kat semua post lama, sebab dah berjaya mengubat kesedihan ni.. thank you ALLAH.. and thank you kepada yang membaca.. :)

indahnya sabar~

Assalamu'alaikum w.b.t... :)



- iklan -


"kenapa aku?? kenapa tak uji orang lain??"

"apa dosa aku sampai aku kena macam ni??"

"diorang sume berjaya, hidup kaya, aku??"


seriously, Jannah sendiri pernah ungkapkan ayat ayat ni.. ye, hidup ni tak seindah yang kita impikan.. dan, hidup kita takkan sama macam orang lain.. mungkin orang lain hidupnya tampak sempurna di mata kita.. tapi.. hatinya? kita tak tau kan.. :)

and as the time goes by, I've realized that nobody's perfect.. hartanya mungkin berkoyan koyan, tapi imannya kosong, tak guna jugak.. mungkin zahirnya miskin, tapi pekertinya mulia..

live your life with Islam, with pride and dignity.. keep moving forward and never give up.. ALLAH SWT is always there for you.. no matter how hard you try, make your prayers.. have faith in ALLAH, and see where HE takes you.. :)




"Dia (Allah) yang mencipta kematian dan kehidupan bertujuan untuk menguji siapakah di kalangan kamu yang paling amalannya." - Surah Al-Mulk, Ayat 2.

semester yang gelap

Assalamu'alaikum w.b.t..

lama rasanya jari ni tak menaip kat blog ni.. kekangan masa dan kesibukan aktiviti harian kot yang menjadi penghalang di antara kau dan aku, wahai Cik Blogku yang dah berhabuk, lagi bersawang..

oh ye.. Jannah rasa macam nak berblog semula.. seronok tengok kawan kawan blogging dulu dah kembali aktif.. masakan mahu dibiar sahaja tanpa meng'update' kan? nak nak pulak tengah cuti semester ni, lagi la banyak masa nak menulis blog! :)

sebut saje cuti sem ni kan.... this is what I have in my mind...


- ehsan Encik Google -

YAHHHOOOOOOOOOOOOOO!!!!! hello home, missed me? hell yeah, I miss you soooooooooo muchie muchie much darlings! ini masanya untuk TEBUS TIDO.. inilah masanya untuk BERJIMBA.. inilah masanya untuk TENGOK TV SEPUAS HATI.. dan inilah masanya yang paling TEPAT untuk katakan TIDAK kepadaaaaaaaaaaa..................





well bubbye buku... tak sanggup rasanya nak hadap semua buku buku ni... oh oh.. ada sebabnya kenapa! sem ni adalah sem yang menggila! paling gila dalam sejarah Jannah menuntut ilmu! kenapa??? sem ni adalah sem di mana segala killer subjects, segala subjek 3 jam kredit yang mampu menghancurkan kegemilangan keputusan exam.. tipu?? eh tak tipu... DOSA menipu... ;)

al kisahnya... Statistics for Engineering, Hydrology, Theory of Structures, Reinforced Concrete Design, Differential Equation, Traffic Engineering... semua killers ni disatukan dalam satu sem ni.. dengan carry marks yang rendah, kami harungi FINAL EXAM dengan gagahnya.. dan berazam untuk bercuti sepuas puasnya..

namun, hakikatnya......... barusan saja tamat exam 15 Januari, 21 Januari tu dah keluar results! hampeh sungguh.. saboooo saje la... check punya check....

- Differential Equations -

Jannah failed kat subjek ni... dengan CGPA yang tak sampai 3 pointer... dengan GPA yang cukup cukup makan untuk dapatkan duit PTPTN sem depan... menitik jugak la airmata ni.. serasa segala usaha tak berbaloi dengan hasilnya... TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII....

- Surah Al-Insyirah dan Terjemahannya -

bukankah janji ALLAH itu pasti? mungkin sem ni sem kejatuhan.. mungkin sem depan, ada kesenangannya.. ALLAH telah menjanjikan kesenangan bagi mereka yang berusaha.. ALLAH pasti hadirkan kekuatan dalam setiap kelemahan hamba-NYA... so.... Jannah kena berusaha lebih lagi!!! :)

chaiyok Jannah chaiyokkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)