My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

kau PENGKHIANAT!

satu lagi kebenaran yang aku sorokkan.. aku seorang PENGKHIANAT BESAR! kenapa? aku khianat dengan someone yang aku anggap macam adik aku sendiri.. yang dia anggap aku ni lebih dari seorang kakak untuk dia.. GILA!!


to be honest, aku rasa aku ni PERAMPAS.. sebab aku declare dengan orang dia sayang.. orang yang dulunya dia anggap sebagai abang.. let make it simple.. adik angkat aku ni namanya Nur Anis Syakila.. adik angkat bersama sebenarnya.. aku & Mr. Ekey diangkat sebagai kakak & abang 4 tahun dulu.. so nampak tak kesinambungannya kat situ? DULU.. masa aku berkawan dengan Ekey, Sya selalu kaitkan aku dengan Ekey.. aku macam biasa, buat tak tau je.. bergurau macam tu, takde hal la.. TAPI aku tak tau kisah di belakang tabir yang Ekey betul betul ada hati kat aku.. so dipendekkan cerita, aku rejected Ekey.. terus aku tak nak contact dengan dia..


sepanjang kitorang lost contact, dalam diam diam Ekey declare dengan Sya.. maybe nak jaga hati aku, walaupun aku sebenarnya memang terasa kehilangan sikit bila dapat tahu berita tu.. aku tak salahkan Ekey, sebab aku punca utama dia declare dengan Sya.. aku pun tak salahkan Sya.. this girl tak tau apa apa.. entah macam mana, dorang break up.. Sya datang mengadu kat aku.. aku pun nak tolong satukan dorang balik.. nice kan?


TAPIII.. lain pulak yang jadi.. aku declare dengan Ekey.. nampak sangat aku ni pengkhianat kan? hari hari aku fikir, macam mana nak bagitau Sya.. sedangkan tiap kali kitorang on call ke, msg ke.. Sya mesti cakap, "akak.. Sya rindu sangat sangat kat Ekey..".. Ya Allah... jahat ke aku ni? tipu kalau aku tak rasa apa bila Sya cakap macam tu kan? sedih, bengang, semua mixed up!


baru semalam Sya IM kat FB.. "akak.. kalau nama FB ni Sya tuka, Sya letak Sya Ekey, okay tak? makwe dia marah tak agak agak?".. aku termenung kejap depan laptop.. sumpah, aku tak sangka sampai macam tu sekali dia sayangkan Ekey.. mula la aku fikir yang bukan bukan.. if you know what i mean.. 


serabutnya Tuhan saje la yang tahu.. sabar la Cik Hati.. tu semua cerita lama je.. jangan diingat sangat.. berulangkali aku pujuk hati ni.. TAPII.. rasa bersalah tu tebal sangat.. jahat kan aku? PENGKHIANAT, PERAMPAS! bye for now.. tak boleh nak fikir apa dah ni.. :)

4 comments:

kienah starz said...

jannah...........seelok nye baik trus terang.....kesian kat budak tu....mmg laa susah...tp klu diebiar lme2 mkin parah kot...tp ni pendapat aku je....aku pun da xbrani nk ckap psal cintan2 ni....sbb da trlalu kecewa..

+_Miss.Jannah_+ said...

aku pon dah pening la kinah...mcm2 aku pike..serabot otak ni haaa..nak kene tunggu aku dgn ekey ni betol2 dah baik balik baru aku bukak citer ni kat dia..haduiii...

La.doLce_e[v]a('',) said...

masalah besaw ni.. hurm.. slow talk la kak.. nnti klw one day dak tu dpt tau lagi parahh..

+_Miss.Jannah_+ said...

tu la pasal eva...akak ni payah nak cakap pasal ni..nak2 lagi akak rapat sangat dgn dia..