My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

Ayat-ayat Cinta Perkahwinan..Ini Realiti!




selalunya kite dengar orang tua tua cakap yang life bercinta, dengan life berkahwin ni lain sangat sangat.. tapi pernah tak dengar.. kahwin tu macam bunga.. kalau dibaja, disiram dan dibelai, mekar mewangilah kuntuman selamanya.. TAPIII.. kuntum tak selamanya kembang, ada masanya kuncup, ada masanya berseri.. tak pernah dengar kan? of course la tak pernah dengar.. sebab aku baru je create ayat ni tadi.. hehe.. kenapa aku cakap macam tu? sebab memang dah jadi lumrah dunia... sedangkan lidah lagi tergigit, apa pula suami isteri kan..? nak bukti?? ZAAAAASSSS kan situasi situasi ni.. ;)

Shopping
Awal Perkahwinan
Isteri : “Jom kita pergi shopping”
Suami : “Jom..dari duduk rumah, bosan plak..”


Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Jom kita pergi shopping”
Suami : “Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa.."


Penghujung perkahwinan
Isteri : “Jom kita pergi shopping”
Suami : “apa la shopping, buat habis duit jer..”



Makan
Awal Perkahwinan
Isteri : “Hari ini kita makan kedai ye..”
Suami : “OK..no problem..”


Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Hari ini kita makan kedai ye..”
Suami : “Awak tak boleh masak ke ?”


Penghujung perkahwinan
Isteri : “Hari ini kita makan kedai ye..”
Suami : “Lebih baik kawin lain yang boleh masak untuk abang”



Anak
Awal Perkahwinan
Isteri : “Ayang mengandung.. ”
Suami : “Abang tak sabar nak lihat anak kita..”


Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Abang tolong buat susu anak..”
Suami : “Abang mengantuk laa..ayang buat laaa..”


Penghujung perkahwinan
Isteri : “Cuba awak tegur anak tu sikit..”
Suami : “Haiii..anak awak..awak ajelah yang tegur…”



Kerja Rumah
Awal Perkahwinan
Isteri : “Ayang masak, abang kemas rumah ye..”
Suami : “OK..no problem..”


Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Ayang masak, abang kemas rumah ye…”
Suami : “Saya penat, awak ajelahh yang buat..”


Penghujung perkahwinan
Isteri : “Ayang masak, abang kemas rumah ye..”
Suami : “Awak tak boleh buat keee..”



Hadiah
Awal Perkahwinan
Isteri : “Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?”
Suami : “Apa yang ayang inginkan..”


Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?”
Suami : “Setiap tahun saya berikan…tak cukup lagi ke ?”


Penghujung perkahwinan
Isteri : “Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?”
Suami : “Tak payah le hadiah-hadiahhhhh. …”



Masak
Awal Perkahwinan
Isteri : “Ayang tak pandai masak..”
Suami : “takpe, biar abang masak..”


Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Ayang tak pandai masak..”
Suami : “masak jer la apa2 jer..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Ayang tak pandai masak..”
Suami : “awak ni memang pemalas..”


haaa... jangan kate takde... MEMANG ade! aku memang belum kahwin, tapi aku ade ramai kawan yang dah kahwin... dan terbukti memang ade.. haha, kite semua akan dengar atau cakap benda yang sama jugak lepas kahwin nanti.. ;)

enjoyed your readings? good... ade mase lagi aku update entry yang best untuk dibaca okay? oh ideaaa... come to kakak sweetheart ;)

Assalamu'alaikum! :D

3 comments:

La.doLce_e[v]a('',) said...

saye pena post entry ni satu ketika dulu.. hahaha

La.doLce_e[v]a('',) said...
This comment has been removed by the author.
kienah starz said...

mmg dunia skrg mcm tu jannah