My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

Day - 2 : PULANGKAN Jannah yang dulu!

yeszaaaa!!! aku nak sambung kesinambungan game 30-Days Challenge ni.. bagi korang yang blurr tu.. sila tengok kat SINI!! aku tahu yang aku dah langgar rules game ni.. patutnya aku update 8 Mei.. tapi ni dah 9 Mei.. mane aci la kan? nak buat macam mana... busy sangat hari ni.. celebrate birthday mak aku in advance ;)

stop mengarut! tajuk entry nak gempak je kan.. padahal takde jadi ape pon.. hmmm.. apa perubahan aku sejak dua tahun lepas eh.. susah soalan ni.. kalau salah jawab nanti orang cakap macam macam.. tapi takpe.. i dare myself to reveal the real me! perubahan eh? ada orang berubah dari negatif ke positif.. ada jugak yang dari positif ke negatif.. well, aku mengalami kedua duanya.. so where should i start KANTOing myself hah? grr~ tak suka soalan ni!haha.

okay okay.. start dengan yang tak baik la eh.. aku rasa aku yang sekarang ni JAHAT gila! kenapa?? sebab sekarang ni aku main lepas caaaaaakap je.. DULU, aku boleh dikategorikan sebagai penyabar.. kene maki diam.. kene marah senyap.. kene bantai pon macam tunggul.. TAPI.. sekarang ni.. hah! tak payah cakap la.. pantang orang cakap sepatah, bukan sepuluh patah aku balas.. berbakul bakul aku bagi balik! memang kene sound tepek la bak kate omputehnye haaa.. sampai mak ayah aku pon naik risau, marah pon ade jugak la sebab bagi diorang aku ni dah kurang hajar! ooohh.. nak buat macam mana.. bukan mak ayah yang salah.. aku yang salah sebab tak boleh kawal bahasa ni.. PUNCANYA!! pengaruh kawan.. yes, bila aku dapat peluang sambung Diploma DULU.. aku kenal dengan baaaaanyak sangat golongan mulut longkang.. aku tak kacau dorang pon, adeeeee je gosip gosip yang BUSUK pasal aku.. setahun aku bole tahan lagi.. TAPII.. masuk tahun kedua, aku dah mula bertindakbalas! dan yang paling aku tak sangka, mulut aku lagi pedas dari diorang... sampai diorang menangis kene tepek dengan aku.. kawan kawan baik aku pon naik heran tengok perubahan DRASTIK aku tu.. dah la mulut laser, cepat baran pulak tu.. memang TEROK gila la! tapi alhamdulillah.. berkat doa mak ayah agaknye.. aku dah slow down sikit sekarang ni.. dah mula kembali jadi diri aku sendiri.. thank You ALLAH.. ;)

yeahhh!! semangat ni! padahal mata nak pejam, tak larat aku ni haaa.. almost 5 a.m, tapi aku tak lelap lagi.. huh, memang tak bangun la aku ni karang.. okay! the good thing sepanjang dua tahun ni la kan.. jeng jeng jeng!!! aku dah pandai masak!!! YAHHHOOOOOO!! kalau DULU punya cerita.... sup ayam tu aku masak macam buat air rebusan ayam je tau?? KOSONG!! letak kiub, masuk ayam dengan kentang.. setel! tak reti la aku nak guna bawang atau rempah lain.. tuuu jela menu utama aku! tak pon tomyam, ayam goreng.. yang WAJIB ade.. TELUR DADAR! lauk PEMALAS kata mak aku.. haha! sampai ade satu tahap, adik adik aku semua tak nak makan.. arghhh! malu la mengaku macam ni! jatuh saham i...hehe. tapi tu DULUUUUU... ni nak cerita yang SEKARANG pulak! ecececececece... intro harus la bangga bhai... benda baik ni...hehe. takde la, just joking.. sekarang ni alhamdulillah.. ade improvement bak kata ayah aku.. paprik, gulai lemak cili api, stew, asam pedas, dan banyak lagi la.. PERHATIAN! tak la sesedap mak aku punya masakan, tapi boleh laaa.. basic tu dah ade.. okay la jugak kan? dan yang paling PENTING nak bagitau ni.. sup aku dah tak macam rebusan ayam dah!! hehe, dah macam sup soto wey.. kalau masak sup ayam je, mesti licin! adik adik aku pon dah tak ejek aku lagi.. hehe, suke suke suke! mai la jemput datang rumah kalau nak rasa masakan aku.. TAPII.. bersedia la.. ambik nombor toilet okay? sebab takut perot korang tak bole terima masakan amatur macam aku ni... hehe.

haaa.. tu je la dua perkembangan aku sepanjang dua tahun ni.. haaa.. memandangkan aku dah bole masak sikit sikit.. aku pasang angan angan nak masuk ni...


haha, tinggi angan angan!! takdenye chef chef hebak macam dorang nak rasa masakan aku.. silap silap belom hantar borang lagi dah kena reject!!haha. okay, dah puas aku mengarot.. mata pon dah macam mata cacing... eh, cacing ada mata ke? mula la aku mengarot ni! okay okay... adios! ;)

2 comments:

kienah starz said...

waaaa......btol ke ko ni jannah???.....

RazLanSheiLaQaLeesya said...

Allo.. tukar la font.. aku rase cam bace blog kanak2 tadika la..
sebijik2 je huruf nyer..uwaaa...
ape2 pon.. bagus.. da pandai ,asak..
aku nie.. smpi skrg..pandai mkn jer..