My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

bila niat disalahertikan~

Assalamu'alaikum w.b.t..

ingat tak entry Makcik Blogger hina ISLAM yang Miss J postkan sebelum ni? hmm.. pertama sekali, Miss J nak mintak maaf sebab tajuk entry tu pon MELAMPAUI BATAS pada asalnya.. tapi Miss J dah tuka tajuknya, cuma link tu masih stick with the old one.. maaf maaf maaf maaf sangat sangat.. the next time I write, I'll make sure the title just fits nicely okay? :)

entry mengenai Makcik Whatsoever ni dah pun selamat disharekan lebih daripada 100 orang, dan diposkan oleh beberapa blogger yang lain.. macam MLM la.. mesti ada downline dia kan? dan pastinya entry pasal Makcik Whatsoever ni dah tersebar agak meluas.. dan hasilnya.. entry Miss J dikecam habis habisan oleh satu fan page A(bukan nama sebenar) yang berpengaruh besar di Facebook.. memang fan page tu tak menyatakan nama Miss J, tapi seingat Miss J, ada fan page B  yang sharekan entry Miss J kat wall fan page A ni.. nak tengok? ;)


- sumber dari fan page B -

- respons admin -


yes, Miss J akui kebernasan point admin ni.. tak baik menyebarkan perkara yang mengaibkan agama sendiri.. sebab boleh mengelirukan umat Islam yang lain.. tapi, kalau kita nak report, then yang mereport blogger itu hanyalah SEORANG sahaja, akan ada ke tindakan yang bakal diambil? bukan niat Miss J nak menggalakkan budaya memaki.. dekat fan page yang Miss J create pun Miss J dah ingatkan diorang untuk mereport blog tu SAHAJA, bukan memaki hamun blogger tu.. sebab? bagi Miss J cukup cukup la blogger tu saje yang BERDOSA.. jangan la kita pulak terjebak dengan dosa memaki.. lagipun, memaki hanya menjatuhkan lagi martabat ISLAM.. makin seronok la Makcik Whatsoever tu mengecam ISLAM kan?

tapi TOO BAD, admin ni tak follow up blog Miss J mungkin.. hanya dengan satu entry sahaja, beliau sudah jumping jumping like katak into the conclusion.. Miss J tak salahkan beliau sebab tak buat follow up.. ye la, orang tak glamour.. blogger baru.. siapa nak pandang kan? crap! Miss J dah ajak korang berprasangka buruk!! maaf maaf maaf maaf..

back to that post, admin ni dan beberapa orang fans mengatakan : report sudah la.. heboh heboh dapat apa? report la ramai ramai.. kan senang? dok sebar lagi kenapa? haaa.. lebih kurang begitu la respons mereka.. yes, report RAMAI RAMAI.. tapi.. kalau anda simpan sendiri isu ni, dan hanya anda SEORANG saje yang report, tak menjadi.. so this is why Miss J postkan entry tu.. Miss nak menyeru umat Islam yang ada bekerjasama mereport blogger tu.. Miss pon buat follow up kat entry Report Makcik Whatsoever tu laju laju untuk panduan orang ramai untuk mereport blogger tak bertauliah tu.. salah lagi ke? salah Miss J hanyala pada TAJUK lama entry Miss J tu saje.. maaf maaf maaf maaf maaf lagi sekali.. :(

- sumber fan page B -


SUBHANALLAH.. tergamam Miss J dibuatnya.. besarnya FITNAH ni Ya ALLAH.. Demi ALLAH Yang Menciptakan Miss J, Miss J tak terniat langsung pon nak naikkan trafik blog.. haduyai hati.. sabar je la.. tapi Miss J akui, bila Miss J sebarkan pasal blogger ni, maybe Miss J dah nasihatkan untuk tidak memaki hamun.. tapi.. kalau terjadi jugak insiden maki memaki ni.. sedikit sebanyak tempiasnya kena tepat kat Miss J.. kan? sebab Miss J yang mula sebarkan pasal Makcik Whatsoever ni..

tapi one thing for sure, yang Miss J belajar hari ni.. bukan senang nak jadi blogger.. dan lagi la susah kalau cuba membuka mata masyarakat, nak nak lagi dengan pengalaman yang sekecil zarah ni.. dan lebih susah lagi kalau menghadapi orang yang berprasangka kuat macam di atas ni.. bukan semua faham dengan apa yang kita lakukan.. maka, BERSABARLAH.. ;)

Sesungguhnya apabila manusia melihat orang zalim dan mereka tidak mencgahnya dari kezaliman, maka Allah akan menimpakan siksa atas mereka semua» (HR. Abu Daud, Tirmidzi, dan Nasa'i)

tegur la Miss J kalau Miss J terkasar bahasa.. Miss J budak baru belajar.. kalau salah tolong tunjukkan..

sesungguhnya KESEMPURNAAN itu datangnya dari ALLAH S.W.T Yang Maha Sempurna, dan KEKURANGAN itu berpunca dari kelemahan diri Miss J sendiri..

p/s : Miss J tinggalkan para para sakura dengan amar ma'ruf nahi mungkar ni.. :)

2 comments:

Yastro said...

Biasa la tu...manusia ni ada memacam kerenah...buat salah x buat pun salah jugak...yg penting nawaitu kita sendiri.
Jgn takut jika kita berada dipihak yg benar....

shopping2u said...

sama2 kte doa dia kembali kt pgkal jalan.. nway..

http://www.my-shopping2u.com/2011/05/komen-lelaju-blog-nohisme.html

erk.. awk kena tag sini lagi da...