My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

||_+_outdated to be told_+_||

TADAAAA!!!!!!!! hehe.. gedik je kan? sy kembalik utk berceritak mengenaik weekend yg hectic.. atau dlm bahase melayunye... SANGAT SIBUK! sampaikan kaki ni masih lagi menggigil2 kepenatan la wa ckp lu derrr... eh cheewwaaaahh... jd minah rempit pulak kan? haha. begini ceritenye... jeng jeng jeng... :D


sabtu... kalo nak diikotkan.. sabtu ni la paling aku relax.. sbb? mak aku akan take turn memasak.. so i'm totally OUT from d kitchen! YIPPIII!!! maka.. aku dgn suka hatinye menyambung tido.. n kul 9 bangun balik, doing d laundry.. tp TETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!! aku x sangke lak sabtu ni sgt2 BERBEZA ok?? seawal 6 pagi dah kene bangun mengemas.. aku mcm.. HEK ELEN... pe kebendenye nak kemas umah awal2 pagi ni kan? mak aku ni biar betol.. RUPENYE... ayah aku telah menggunekan kuase veto baginda utk mengerahkan kami sume mengadakan GOTONG ROYONG BESAR BESARAN punyaa!! huwaaaa!! meraung aku pagi tu.. mane x nye... aku x cukop tido la ari jumaat tu... sbb aku bertungkus lumus menghabiskan laundry.. so aku x perlu la nak bangun awal2.. kul 930 tros bole sidai je kan?? oh ayah!! mengerti la.. anakandamu ini sgt mengantok.. kononnye aku cube memancing simpati la.. haha, x berjaye pon! so... dgn mate yg berat, hati lagi la berat kan? aku mule mengemas rumah.. muke aku x pyh ckp la... terok gile!! MUNCUNG SEDEPA!! ayah aku gelak je tgk aku.. haha, sabo jela.. 


bermule dgn ruang tamu... oh crap.. aku mmg x suke tgk rumah aku pagi2!! BERSEPAH!! kurang asam punye adek2 JANTAN!! aku kemas cket je, sepahnye MELANTUN LANTUN! dgn panas hatinye.. aku mulekan je keje2.. tarik sofa ke sane.. tarik balik sofa ke sini.. tolak meja g sane.. tolak lagi ke sini.. fuuhh.. sehabis kudrat aku mengalihkan perabot2 sbb nak sapu n mop lantai kasi BERKILAT! kemas ruang tamu xde hal lagi.... bkn besar pon ruangnye... dlm sejam setel la bhgn depan.. syukur.......... :D


yg jadi kerahan tenaga buruhnye ialah.. DAPO!! slalunye... x sampai sejam aku dah setel kemas dapo.. skali aku tgk, mak aku dah punggah habes dapo.. Allah.. aku tepok dahi!! ini mmg mengundang penat! sbb.. kalo mak dah punggah2.. maknenye, aku la yg kene perabeskn sume keje2 tu japgi.. huhu, thanks mak! x lame kemudian.. SIAP!! aku sengih2.. umah aku dah berkilat2.. bole la relax.. KONONNYE la... haha, aku terpandang pinggan mangkok yg mak aku kisai2 td.. alaaaa.... kene basuh ke ini sume?? aku tutup muke, curik2 tgk kat sinki.. TIDAKKK!!!!! berlambak!! haha, xpe2.. bole lagi ni... hold dulu sume pinggan ni.. sbb mak aku nak alihkan rak pinggan yg kat blkg pintu dapo tu g tempat lain.. so bile masak, bole la bukak pintu tu.. xde la teperok kat dapo.. hiyaargghh... aku lagi yg alih2 sume tu.. mak aku mmg duduk relax je la.. untungla... haha, jeles la tgk mak relax!! 




- ni la daponye -

haa... ni la puncenye kesibukan tu.. nmpk x salur getah putih kat pili sinki tu? tu utk mesin basuh kat sebelah toilet aku.. sblm ni.. getah tu kitorg gantung kat paku2 atas pintu toilet tu.. GETAH ni bersalah dlm segala hal!! benci!! aku dah sapu dapo bersih2.. mop lantai dapo licin2.. tp... binate ini telah menyebabkan aku menghabiskan mase kat dapo je!! uwaaaaaa... :(( sdg aku mengubah2 setting dapo... aku tarik la getah tu.. sbb aku x nak la gantung2 lagi.. mcm ular sawe je.. takot mak tgk.. haha, gedik pulak.. aku nak biarkan getah tu kat bwh je.. so xde la berlaku eksiden kepala otak.. sbb sblm ni aku dh byk kali kene hentak dgn getah tu.. tibe2 je jatuh atas kpale.. sakit woo... haa... gelak la korg! sbb aku pon tegelak bile ingat balik bende tu.. :p sambong balik.. tgh2 ejas getah tu...

PRANGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- berderaiiii -

dan ini puncanyaa...

- getah putih!!!bunuh ko japgi!! -

hati aku panasnye ya Allah....... apekah ini sume!!! aku baru berangan nak rehat.. skrg dah pukul 3 ptg tau x?? mengemas ko je dapo, aku ni MMG x payah nak wat keje lain.. nak kene MENGHADAP kau je.. HUH! aku sabokan hati.. tahan marah... kemas2 balik sume kace tu.. kang maunye ade yg tepijak kang.. muke aku lagi kene salahkan.. skali lagi aku menyelongkar dapo utk dikemas.. ya Tuhann.... sabarkan hati.. time ni kaki aku dah start menggigil.. penat tu dah terasa gile.. dgn x sarapannye, mmg x bole tahan! setengah jam kemudian.. DONE! alhamdulillah.. aku dah gumbira.. bole rehat, yes!!

skali...... NURUL, DAH ABES KEMAS TU MASAK! ya Tuhan! aku dgn pantas masak cincai2.. ayam instant, telur dadar n sup sayur.. bereh, bajet nak baring2 la.. tapiii....... dtg pulak ayah dgn peralatan plumbingnye.. dgn laju ayah ke dapo.. aku tgk je... adik aku pulak bwk sinki baru... CRAP!!! tuka sinki bermakna.. dapo akan bersepah semula!! uwaaaaaaaaaaaaa!!! aku dgn redhonye duduk kat situ sampai la ayah aku abes tuka sinki baru.. mcm2 pulak masalahnye... injap S salah beli la.. lupe beli gam la.. salah saiz paip la.. Allah..... sabo sabo.... sejam lebih baru setel... kul 5!!! aku pandang balik sinki.. kotor gile!! sapu balik.. moooopp lagi... ya Tuhan.. jgn la ade pape lagi pasni.. penat!!! dah x larat beno dah ni.. :(

x cukop pastu... ayah aku suh goreng sume hotdog, ayam goreng n kentang lam fridge!! adduuuhhh.. knape??? sbb nak wat mkn2 utk adik aku yg nak berangkat balik ke uitm dungun utk exam!!! aku dgn bengangnye masak la sume2 tu.. ceh, ape ko ingat pangkat ko besar sgt sampai nak kene celebrate??? sabooor je la... dah mkn2 sume.. sume x reti basuh pinggan!! akuuu jugak yg kene setelkan pinggan mangkok... alahai nasib... mmg x benti2 keje la!! wuuwuuu... menangis jugak la aku aritu.. sampai dah ke tahap maksimum, aku surrender.. mlm tu, segala pinggan2 aku biarkan je kat sinki.. mane dtg pinggan tu eh?? pinggan2 tu hasil dorg mkn mlm tp x basuh!! aku dah x pedulik! yg aku tau, aku penat, aku nak rehat.. lantak la korg.. jgn sape2 kaco aku.. even mak aku pon x berani nak kejotkan aku pagi ahad tu.. haha, thanks sbb memahami mak..

tp.... aku x tido awal pon mlm sabtu tu.. yela, terlebih penat sgt kot.. mate x bole nak lelap.. leh layan lagi cerekarama pe sume.. then masok bilik, layan angau ngan gambo Mr. Ekey jap.. hehe, menyempat je kan? kuikuikuikui.. ntah sampi kul brape ntah.. baru la aku terlelap.. zzzzzzzz.... malangnye.. ntah pe mimpi la yg aku mimpi...

TUNGGGGUUUUUUUUUUUU~~~~


1 comment:

kienah starz said...

mimpi biar sopan ckit ekk jannah...hahaha