My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

||_+_KONTROVERSI FB_+_||

pelik kan? kalo sblm2 ni entry aku mcm ngarot je.. psl Mr. Ekey la.. itu la.. ini la.. tp hari ni aku tibe2 terpanggil nak story psl ni.. sumenye gara2 satu page yg aku jumpe kat FB arini.. knape?? sumpah aku malu.. x sanggop dah nak ingat.. tp x rela nak simpan lame2 dlm hati ni.. so i've made up my mind.. i wanna share with u, right here, right now.. ape cer? suspen kan?? haha, bace je la derr...


dah tgk? suke dgn komen2 lucah tu? x suke kan? honestly, aku rase nak menangis sgt2 tgk kaum hawa ditelanjangkan dgn kata2 je.. mungkin salah kite gak kan.. letak pic mcm2 pose.. dedah sane sini.. aku x kate aku ni baek.. aku pon manusia.. kdg2 aku pon ade gak rase nak berfesyen mcm tu.. jujur aku mengaku.. aku penah pakai baju ketat2.. kuar dating.. pose bajet cun.. padahal x cun.. tp.. itu la manusia.. NASIA(perkataan arab) bermaksud lupa.. kat cni aku nak mengaku.. aku budak sekolah agama.. no secrets, sbb ade gak follower aku yg satu skolah dgn aku.. die tau aku mcm mane mase kat skola dulu.. sgt2 berlainan dgn aku yg skrg ni.. ok2.. back to d topic here.. aku bkn org yg tepat utk menegur manusia2 mcm ni.. aku x layak nak menghina dorg gak.. tp aku sgt2 x faham.. dorg ckp..

 " Kami hanya Pengumpul. Anda lah sumber inspirasi kami. Jangan salahkan kami kalau mata orang lain yang liar "

ya Allah... lagi la aku x faham.. yes, bole la ckp aku bodoh ye kalo ade la admin2 page ni yg bace.. yes, aku bodoh sbb aku x faham ape yg korg cube sampaikan melalui page ni.. bkn org lain or bangsa lain yg buat bende2 ni.. n paling penting.. orang ISLAM yg menjatuhkan ISLAM itu sendiri.. lagi skali aku nak tegaskan.. aku bukan seorg ulamak, ilmu aku x cukop di dada walopon aku skola agama 5 tahun.. tp.. ape la gune akal yg Allah kurniakan kat aku kalo perkara yg berkaitan dgn agama ni pon aku x mampu nak fikirkan? kalau la dorg ni x nak dipersalahkan dgn komen2 yg lucah2 tu.. x nak buruk name sbb dorg2 yg komen mcm ntah pape tu.. knape x fikir masak2 sblm nak create page ni.. so.. kat sini, aku rase x salah kalo aku ckp yg aku ni lagi cerdik dr dorg.. alaa... cerdik cket je pon.. x byk beza aku ngan admins page ni.. ;p 

yea yea.. maybe korg nak berdakwah.. aku paham tu.. tp penyampaian korg tu salah.. tp... aku tertarik dgn statement korg ni..

Pengumpul Gambar Awek Bertudung kalau anda dah menyesal upload gmbar bukan2 kat internet dan mahu kamiremove,kami akan remove

Allah... malaikat ke korg ni.. Nabi ke? dah mcm konsep kristian pulak aku tgk.. wat pengakuan kat paderi, sume dosa tu lesap mcm tu je.. ya Allah.. jgn la mcm ni korg.. memalukan sungguh.. sgt2 memalukan.. tp aku lg berminat dgn statement ni...

Pengumpul Gambar Awek Bertudung kan dah bgtau. xde niat nk nasihat sapa2 pun? ada nampak ni macam page dakwah ke?

see?? alaaahaaaiii... x reti dah aku nk ckp ape.. guys.. kwn2 followers.. korg sendiri bole nampak kan? mmg aku speechless.. for of course i am, as i'm typing right down here.. aint a blog if u use ur mouth voicing out loud a story to people.. right? :D

Rasulullah SAW bersabda : “Berhati-hatilah kalian dari tindakan berprasangka buruk , kerana  prasangka buruk adalah sedusta-dusta ucapan. Janganlah kalian mencari berita keburukan orang lain, saling memata-matai, saling mendengki, saling membelakangi dan saling membenci.Jadilah kalian hamba-hamba Allah yang  bersaudara” ( Di riwayatkan oleh Al-Bukhari ).

mungkin aku bkn ustazah, tp aku belom lagi sampai ke tahap utk melupakan segala ilmu yg aku belajar dulu.. walopon aku pernah terpesong dulu, tp sesungguhnya Allah tu masih sygkan aku.. ditunjukkan jalan keluar utk aku.. juz aku je yg kene berusaha utk baiki diri sendiri.. back to d story.. dlm al-Quran, surah al-Hujuraat ayat 11..

"Hai orang-orang yang beriman jauhilah kebanyakan berprasangka, kerana sesungguhnya sebahagian tindakan berprasangka adalah dosa dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain"

tp.. sedihnye.. dorg2 ni mcm x sedar langsung.. dah la x nak bertanggungjwb dgn komen2 lucah tu.. bile ditegur, x mo terima.. mcm2 je jwpnnye.. sorg ckp juz for fun.. sorg pulak kate sbg peringatan, mcm kalo dah tau malu mcm ni, jgn la pakai mcm ni.. n lg sorg ckp page ni bkn berdakwah.. ape ni?? propaganda ape ni? nak tlg KRISTIAN N YAHUDI jatuhkan ISLAM ke?? 

yg menariknye bile ramai yg memprotes.. mengemukakan hadith2 dan ayat2 suci.. ini yg dorg jwb..

Celaka apakah wahai ustaz dan ustazah?
Jika kami guna nama "Pencarian gambar awek bertudung"
ADAKAH KAMI TIDAK DI PERSALAHKAN?
macam kontest dekat sini?
BANGANG..ITU HANYA NAMA. SAMA JUGA. UPLOAD DI SITU!

jgn ckp mcm tu pls.. x baik celakakan org :(
dan ini another statement.

Apa yang membuatkan korang fikir yang kami ni "nak menasihatkan orang tapi tak kena gaya sebab macam mengaibkan?"

maaf ye, takde sikit pun niat di hati ni nak menasihat
.

aduhh.. makin pening aku.. tp.. bkn salah dorg jugak.. sbb sumber gambar bkn dr dorg.. iye admin2.. aku pon agak tersentuh bile korg kuakan statement ni...

sebenarnye ade kebaikan yang kami ingin sampaikan di page ini..iaitu pemakain tudung yang sebetulnye wahai kaum hawa sekalian

tp kan awk2 sume.. cara je salah.. kesian gak tgk korg kene condemn terok2.. tp congrats gak la sbb korg ni kental.. juz aku hrp la sgt2.. korg dpt delete komen2 yg lucah tu.. n korg pon x perlu nak layan komen2 lucah tu.. jgn dikutuk mereka.. sudah la korg amik gmbr tu tanpa izin.. pastu korg kutuk2.. walopon mmg terang tang tang kami kaum hawa ni salah, tp anda admins (yg aku percaya 100% lelaki), korg patut fikir cmne nak tegur n betulkan kitorg dgn cara yg elok.. buat mcm ni.. not naisss la bak kate korg kan :)

n page ni pulak sedikit sbyk bertanggungjwb dgn isu ni...




yg dok mengupload or merekemen gamba2 kwn dorg tu pon salah jugak.. pose x beringat langsung.. pastu main pass je gmbr kwn2 tu, ntah mintak izin tuan punye bdn ke x, lantak korg la kan? x gune dikejar populariti dgn pinjaman yg Allah bg free tu.. nanti masok2 kubo pon kene mkn ulat jugak.. kesempurnaan yg kite miliki ni sumenye kunci kpd dugaan dan ujian utk diri kite.. bg yg hot2 tu, nak tgk die reti bersyukur ke x.. berlagak ke tidak.. dalamannye secantek luarannye ke x.. mcm tu jugak bg yg x hot2.. ade yg hilang pedoman ke x.. ade yg g wat surgery ubah sane sini ke x.. pendek kate.. sume ciptaan ni sekadar nak tgk yg kite ni reti BERSYUKUR ke tidak.. itu je.. x perlu la nak buat contest meraban ni kan? x ke mane awards yg dorg dpt tu nanti.. 

oopss... jgn salah faham.. bkn aku mendengki dgn kecantekan atau kehotan dorg.. tp.. ini kenyataan kan? seteruk2 mane pon manusia tu, die mesti akan terfikir bende yg same jugak.. sbb hidup kite ni dugaan dan ujiannye same je.. cuma terpulang pd kite utk menghadapinye.. :)

tgk2.. nampak x kronologi kontroversi ni skrg? bermulanye dr contest ni, maka wujud la page A td.. tp.. page A td yg kene condemn terok.. kenape?? sbb ade pihak2 yg x bertanggungjwb mengKOMEN yg tidak2 kat koleksi gmbr dorg.. so, yg buruknye name dorg.. tp yg wat contest tu pulak, selamat dr segala makian public.. kesian jugak kat korg ni.. mmg x adil la utk korg kan? hopefully korg bole la post gmbr2 etika pemakaian ISLAM yg sebenar... n bandingkan dgn gmbr2 sblm ni..  tp scensored kan muke dorg.. conteng2 kasi hitam ke.. haaa... kan bole mcm tu? :) baru la naiisssss.... org pandang pon sng hati.. yg nak komen pon x komen bkn2.. yg membace n like page korg tu pon x susah hati.. :) best of luck utk korg.. niat dah betol, cara je yg salah cket... keep it up guys :D

ok2.. ini kesimpulan yg aku sendiri buat.. sbb ini ape yg aku nampak.. page A td salah, page B td pon salah.. yg komen2 pon salah, yg maki2 pon salah.. n termasok la diri aku yg membebel kat sini.. tp.. ape kate kalo yg salah tu kite same2 baiki..? kite ni hidup saling melengkapi.. cheewwwaaaahh.. ayat x bole blah je kan? hehe, cukop2 la aku berceloteh.. penat pulak org bace.. kang ade yg marah ni kang.. haha, adioosss...!

2 comments:

kienah starz said...

pjg je....xlarat nk abs kn...hahaha sape kwn sklh ko tu jannah??...hahahah

+_Miss.Jannah_+ said...

ntah.....hahahahahaha