My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

laman sesawang yang bersawang

Assalamu'alaikum w.b.t..


24/11/2011, 20/4/2012... amboii... berbulan bulan tak update ladang strawberi ni.. mesti baaaanyak kumbang kumbang dah rosakkan strawberi-strawberi Jannah yang comel ni kan? :)


most important is... APA KHABAR ANDA SEMUA?? :D


lama sudah tak ketemu kan? *cis, sape yang nak baca blog kau ni Jannah? perasan!! maaf, maaf, maaf, maaf, sebab lama sangat dah tak update.. kesibukan bukan alasan, tapi ilham tu takde.. malu la kalau setakat nak update sampah saje.. ;)


okay, semester lepas sangat mencabar! mana tidaknya, CALCULUS Jannah FAILED.. memang terganggu sedikit mentaliti, sebab mak Jannah major in Calculus.. hw come anak dia boleh tak lulus Calculus?? habis kena hukuman kuarantin selama sebulan! oh, sedihnya.. kena kuarantin takpe lagi.. hari hari mak ayah 'brainwash' otak ni.. YA ALLAH..... dugaan duniawi semua ni.. mesti ada hikmah yang ALLAH cuba sampaikan.. mungkin semester lepas GAGAL, mana tahu, kalau repeat nanti dapat 4 FLAT pulak kan? POSITIF Jannah, POSITIF!! ;)


okay, tolak cerita semester lepas.. semester baru, 20 Januari 2012.. oh, kisahnya sangat menyayat hati.. :'(


mana taknya.. minggu pertama, dengan semangat yang berkobar untuk tidak fail lagi telah dinodai dengan insiden yang agak mengerikan da memilukan.. KONONNYA..... pada hari Khamis (24/1/2012), Jannah dan member berpuasa ganti bersama.. dan memasang niat untuk berbuka di luar.. mengidam Nasi Ayam Penyet.. maka kami dengan gagahnya menunggang skuter milik member kami untuk outing bersama.. nak dijadikan cerita, kami ni merempit.. dan tiba di suatu simpang....


JENG JENG JENG!!


PAAAMMMMMM!!!!!!


kami berdua jatuh menyembah Bumi.. ingatkan jatuh biasa biasa saje.. rupanyaaa.. KAKIKU sudah berlubang dimakan jalan tar.. oh, membuak buak darah yang keluar di sebalik keputihan warna tulang sendi ibu jari kaki kananku itu.. ngeri kan dengar? dengar je dah ngeri, apatah lagi Jannah yang mengalaminya.. :(


kawan Jannah? kritikal jugak.. dua dua belah lutut dia terseret, luka dalam.. dan kakinya juga berlubang.. maunya tak teruk, sebab Jannah jatuh terhempap dia.. kesian dia kan? :(


masing masing dapat jahitan CINTA daripada doktor.. DANNN...


"adik, luka awak ni kat joints.. setahun dua tak boleh bersukan ye?"

WHAT WAS THAT?? doktor.. saya ada inter-college volleyball match minggu depan, macam mana? airmata meleleh leleh kat pipi yang comel ni.. selamat tinggal bola tampar, selamat tinggal abang coach handsome.. :p Jannah redha.. takpe la, cuti setahun je.. nanti boleh main balik.. :)



huisshh.. panjang pulak entry kali ni ye? okay, make it fast! dah bukak jahitan, kena pulak infections! doktor cakap kena dressing.. dressing?? apakah itu?? dengan sokongan member member dan si dia, Jannah tabahkan hati untuk pergi klinik..


ARGHHHHH!!!!!! meraung raung Jannah bila semua kulit mati tu kena sentap dan digunting.. dan dicuci dengan NORMAL SALINE AKA AIR GARAM! puas tahan airmata, tunjukkan senyuman dekat member walaupun sakitnya hanya ALLAH je yang tahu..


balik je bilik...... berjurai airmata ni turun.. mencurah curah ke ladang gandum! puas roomate pujuk.. sudahnya sampai tertidur tidur masa menangis tu.. *maluuuu.....


dua minggu yang azab dengan dressing.. Jannah nekad, buat dressing sendiri.. alhamdulillah.. syukur pada ALLAH.. berkat khasiat madu lebah asli, kaki Jannah beransur sembuh dengan pantas.. :)


taubat nak naik motor laju laju lagi.. taubat tak nak bawak motor tanpa lesen dah.. taubat tak nak pakai selipar masa naik motor.. cukup la ni jadi pengajaran.. dan, TRAUMA tu masih ada, sampai sekarang.. :p


p/s : maaf sebab panjang sangat.. TAPI... sila menunggang dengan berhati hati ye.. ;)



1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/