My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

perlu ke kau serang aku belakang belakang?

Assalamu'alaikum w.b.t..

- Google buat sedekah -

takde apa sebenarnya.. tiba tiba teringat kisah masa awal awal blogging dulu.. it's about someone, you dont know who.. and so do I.. masa tu followers Jannah di kalangan kawan kawan Jannah je.. dalam 4 orang la.. time tu Jannah baru nak kenal kenal Abang Beben, Ujang, Kak Niena, Zuan dan Noh.. *tak mampu nak tag, mengantuk.. 

nak dijadikan cerita, Jannah follow blog Cik G ni.. *of course G bukan nama sebenar.. entry dia pedas pedas belaka.. tapi tak kisah la, blog awak, bukan blog saya.. followers dia pon bole tahan ramai.. Jannah pon macam, WOW, bestnya.. macam mana nak jadi macam dia eh?

TAPIIIII... Jannah ni ada satu penyakit.. penyakit tak batak komen dan followers.. dari awal blogging lagi, Jannah dah set dalam otak ni.. yang Jannah berblogging ni bukan untuk glamor, bukan untuk top.. Jannah tak mampu nak hadap ke'famous'an tu.. so Jannah menulis ikut mood dan idea..


jadi dari situ Jannah buat entry pasal Populariti Vs Niat.. agak pedas jugak kot entry tu.. dan, tak sangka... Cik G tu terjah blog Jannah.. TAPIIIII.......

dia bertindak condemn Jannah kat entry baru dia..

alahai... menyampah pulak tengok orang talam dua muka macam ni.. this is my blog, my thoughts.. feel free la nak bangkang kalau tak setuju kan? heboh buat entry maki Jannah kenapa? dah buang tabiat la tu.. but it's okay, Jannah malas nak gaduh.. stop following sudah.. tak perlu la Jannah pon jadi bodoh condemn dia balik kan? ;)

okay.. tu cerita lama.. pesanan untuk korang.. jangan sesekali buat macam tu.. tak baik mengata orang.. apatah lagi blog kita ni jadi kunjungan orang ramai.. bole bayangkan berapa banyak dosa yang kita akan tanggung kalau membuka keaiban orang? ;)

p/s : entry ni sekadar renungan, bukan untuk condemn sesiapa.. jangan maraaa ;)

terima kasih sebab sudi baca :D


6 comments:

NasZ said...

tak perlu kondem. sepatutnya kita luahkan pendapat kita untuk dikongsi. setiap orang ada pemikiran yang tak sama.

jemput singgah ye?

MOHD NASER.com

cik najihah said...

permulaan blogging..
x pe..penah kene juge =p

Niena Pengembara Ilahi said...

itu mmg asam garam .. biasalah tu.. :D

terasa diri dia besar sgt kot

Leysa JL said...

haha..xtau nk komen apa sbb masi baru lagi dlm dunia blogging tapi apa yg leysa ble nmpk,dunia ini kecil. tubtub kita cerita pasal seseorg,bsuk2 dia dh jumpa blog kita..thnks 4 sharing experience ya miss jannah :)

Shuk_ArChie said...

Mungkin dia terasa kot dgn entri tu... Shuk pon baru je dlm dunia blogging dah kena kondem dgn satu blogger ni. tak kenal pon dia.. tah ape2 la.. mcm2 manusia ni.. "kang kita hacking blog dia baru nak terhegeh2 minta maaf kot" huhuhu ~ idea blur di tgh malam~ (=_=)

Zuha said...

Ala biasela tuh...mane2 tempat pun xleh lari hal camni cuma jgn besar2kan je...

nice entry....

http://mat-jungle.blogspot.com/