My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

oopss!! BERSIH? segalanya SPONTAN!

Assalamu'alaikum w.b.t..

- Google -

tadi tengok update BERSIH kat TV.. ANNOYINGnya Miss J dengan Ambiga!!!!!! yang Melayu pon rajin sangat nak ganti watak Pak Pandir tu kenapa? dah terlebih PANDAI nak berpolitik sampai lupa yang nenek moyang kita dulu bergadai nyawa nak bagi keamanan kat Tanah Melayu trrcinta ni agaknya.. ;)

"yang mengadakan tu PANDIR, yang mengikutnya pon PANDIR.. mau jadi macam Mesir? silap haribulan kita makan PASIR.." [Miss Jannah, 2011]

cuba la fikir? korang block jalan.. maunya ada ambulans nak rush hantar pesakit kritikal pergi hospital.. CONTOH, sakit jantung, mak nak beranak.. tak ke MELAYANG free je nyawa dioran? sebab? jalan kena blocked, ambulans tak tau nak ikut jalan mana dah..

apa laaaa manusia zaman sekarang ni.. akal tu campak masuk laut, bagi ikan makan.. bole? ;)

p/s : kesian tengok mentaliti typical Malays sekarang ni.. nak malu mengaku jadi Melayu tak bole.. sebab dah terang tang tang muka macam Mak Leha.. so, sabaaaaa je laaa.. ;)

2 comments:

niena shopping2u said...

tu namanya fikir pakai ibu jari kaki

+_Miss.Jannah_+ said...

nak kena henyak tu kak..hehehe