My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

Miss J ada fans jugak ke? terharu gila!

Assalamu'alaikum w.b.t..

- gambar takde kena mengena, sedekah ikhlas Mr. Google -

another happiness comes to me, wihhooooo!

alkisahnya semalam... *patut nak story semalam, tapi TERover excited disebabkan Abe Ben..

"jom pergi shopping barang dapur..". kata mak..
"kat mana?"
"Family Store Masjid Tanah ni je..".. SET!! dengan pantas dan lincah Miss J bersiap siap.. kematu punggung duduk rumah manjang.. ada chance nak outing ni, jang lepas beb.. ;)

sampai sampai je family store, Miss J tak tunggu lama.. ligat mata dengan tangan ni mencari dan mencapai segala benda yang diperlukan.. dalam ligat dan lincah tu, Miss J hampir terlanggar someone.. 

"oh, very very the sorry one ye.. hish kamu ni, jalan tak nampak dunia ke Jannah wey.. habes semua kau nak langgar.. maaf ye..".. tak tunggu respons dari manusia tu, Miss J terus blah macam tu je.. *time is running out guys.. family store dah nak tutup dah.. tu yang kelam kabut macam babun tu.. ;) 

dalam kekalutan tu.. semua barang yang Miss J ambik dari rak nak jatuh.. very very the clumsy one kan? ah, tak kira.. yang penting kena cepat..

"hey susu tepung! awak duduk diam diam la.. kite bukan nak ambik awak.. kite nak ambik milo la.. tepi sikit, tepi sikit..".. tudia, datang sewel borak dengan susu tepung pulak..

datang pulak si kecik molek umur 5 tahun racing depan Miss J.. amboih, ingat ni trek lumba lari ke adik..? ;)

"huish.. nasib baik brek cengkam.. punya la cekap macam ni JPJ bole bagi failed kat aku? lantak kau la..".. bebel sorang sorang lagi.. ;)

DONE! semua barang dah ada.. so Miss J nak merayau carik pembasah tekak.. 

TIBA TIBA.........

"gila gila jugak awak ni kan?" *eh?? siapa mamat ni? Miss J diam je.. maybe mamat hensem tu cakap dengan awek dia kot.. tangan laju je capai air Bliss.. terus Miss J pusing nak pergi kaunter..

"Miss Jannah kan?" tegurnya lagi.. *brek cengkam lagi! 
"mana awak tau nama saya ye? sorry, saya tak kenal awak..".. Miss J dah ketaq! polis ke ni? JPJ ke? sorry la.. saya tak sengaja kutuk JPJ tadi! uwaaaaaa...

"harus la saya tau.. sebab saya selalu baca blog awak..".. dia senyum.. *biar betul??
"teruskan usaha untuk wwWOW Awards okay? seronok tengok awak hentam perempuan busybody tu.. direct, saya suka..".. katanya lagi.. *muka dah blushed!!

"terima kasih.. tak sangka ada yang sudi jengah blog saya tu..".. at last, dapat jugak Miss J bersuara.. ;)

"keep it up tau? saya dengan housemates saya tunggu entry seterusnya.. buat yang lagi best tau?".. *housemates? tunggu? buat lagi? wihhooo!!

"insya ALLAH.. thanks sebab support..".. diam.. tak tau nak cakap apa..
"okay la.. gerak dulu.. assalamu'alaikum.."

Miss J terpana! *what was that? peminat? follower? wihhhooooooooo!!

ni yang makin semangat nak berblog ni.. :)

p/s : terima kasih sebab sudi baca..

*thanks IKMAL.. Miss J akan usaha lagi untuk semua readers.. hope you and your housemates baca ni..*

4 comments:

niena shopping2u said...

erk.. jap... dok masjid tanah ke?akak slalu gi sna :D

+_Miss.Jannah_+ said...

ha ah kak..hehe..
orang melakau ni :D

Ly_Tulip said...

wow! x sangka kamo ada peminat... sat lg ada la yg mintak autograf... hhuuuhuh

Alexandriana Alia said...

best nya ada pembaca setia. heheh