My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

Cerita Hantu? Mai Nak Habaq Satu Jugak~

Assalamu'alaikum w.b.t..

AMARAN KERAS!!!
kalau hati tak kental..
jiwa tu tak batu..
jangan KLIK!


- tak sanggup nak Google gambar sebenar -

tadi lawat Kak Niena Dan Hantunya kejap.. seriau jugak layan pengalaman sebenar dia.. *agak menyesal bukak entry tu.. sebab dah tak tau macam mana nak tido!

TAPI... Miss J terpanggil untuk bercerita pengalaman Miss J.. ;)

masa Miss J study dulu, Miss J ada tabiat buruk.. which is, balik kelas, tido petang sampai Maghrib.. dan Miss J suka mandi dan basuh baju malam malam buta.. ditakdirkan satu malam... Miss J terlajak tido sampai pukul 10.30 malam.. sebab jadual hari tu sangat PADAT! dengan class sampai lewat petang, 3 ujian dan 3 kuiz besar.. memang otak sangat membutuhkan rehat.. ;)

"tak payah basuh baju beb.. mak aku cakap tak elok basuh baju malam malam.. kau mandi ala kadar je la..".. pesan kawan Miss J.. DEGIL!!! *pedulik hape aku.. baju aku, bukan baju kau.. 

so Miss J pon pergi mandi mandi.. basuh baju.. dan jam menunjukkan pukul 11.30 malam.. rumah sewa kitorang ni dua tingkat.. dan laman belakang tu jadi ampaian tertutup.. jiran kiri kanan pon students lelaki.. faham faham je la, gelap manjang sebab nak jimat bil eletrik.. dengan confident Miss J pergi turun sorang sorang.. kawan kawan tengah "meeting" kat bilik Miss J..

sidai punya sidai.. TIBA TIBA Miss J tergerak hati nak toleh ke laman belakang rumah jiran Miss J tu.. toleh punya toleh~

ADA POCONG BERDIRI TEGAK MENGHADAP MISS J!!
muka dia hodoh sangat!
wajah dia macam mengecut kena simbah asid..
mata merah, tepat pandang kat Miss J!

Miss J pon tak tunggu lamaaaa.... terus bukak PECUT 400 meter! sumpah, demi ALLAH.. mulut dengan hati tak ingat ALLAH dah.. berlari kencang naik atas.. badan menggigil gigil, macam kena goncang! esoknya terus DEMAM!

soooo.. pengajarannya kat sini...

1. jangan mandi malam!!
2. selalu selalu la ingat ALLAH..
3. amalkan Ayat Qursi, 3 Qul dan Surah Al-Mulk sebagai pelindung..
4. jangan jadi macam Miss J.. nampak pocong terus menggigil.. ;)

p/s : tadi Google gambar pocong, tapi semuanya tak seseram macam yang Miss J jumpa tu.. tapi.. bole tahan menakutkan jugak la.. ;)

terima kasih sebab sudi baca.. :D



6 comments:

SoLy SoLicious said...

miss j betol2 nampak??? wahh..seramnye...

niena shopping2u said...

ahaa.. akak pnah nampak pocong, takut gile .. tpi lam tv je.. lalalalala ~

+_Miss.Jannah_+ said...

Soly : ha ah.. tu yang lari tak jejak tanah je mase tu..hehe

Kak Niena : tv pon dah seram kan? takut gila..huhu

NasZ said...

takutnya..haha..

suka blog ni..ada strawberry..hehe..

MOHD NASER.com

NasZ said...

owh..lupa nak bagitau..saya blog ni dalam link faveret saya..

MOHD NASER.com

+_Miss.Jannah_+ said...

Abg Nasz takut, tapi gelak.. ngada ngada je.. :D

alamak...masuk blog list ke.. terima kasih.. ;)

*malu ni..