My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

benda yang mampu buat Miss J berdiri tegak macam nyanyi NEGARAKU!

Assalamu'alaikum w.b.t...

jeng jeng jeng!! apakah cerita di sebalik tajuk post kali ni? ;)

tarikh : 22 Jun 2011
lokasi : masjid tanah, melaka
aktiviti : ambil adik dari Pusat Pemulihan Dalam Komuniti (PDK)

nak dijadikan cerita.. tengah Miss J berjalan berlenggang lenggok tali kecapi, kenyang perot suka hatinya ke sekolah adik... Miss J lalu la depan deretan kejiranan Chinese.. well, kalau sebut Chinese, mesti la familiar dengan bodyguard diorang kan? man's best friend la katanya.. yes, si ANJING..

punya la syiok syiok Miss J berjalan... 

"WOOF WOOF WOOF WOOF WOOF WOOF WOOF WOOF WOOF!!!"

huwaaaaaaaaaaaaaaaa!! anjing BELGIAN SHEPHERD sergah Miss J.. tanjat oboy bak kata Shuib Sepah.. dengan pintu pagar rumahnya TERBUKAK LUAS, si anjing itu pon mencuba bersungguh sungguh untuk serang Miss J.. ikot hati memang nak lari.. TAPIIIII!!!! kaki macam dah kena TAMBAT.. brek cengkam la! 

"gua sulah tambat! gua kasi ikat! jangan takut!" tudiaaaa!! apek tu cuba menyelamatkan keadaan.. TAPIII!! Miss J dah takut gila sampai tak bole bergerak.. fobia gila kat anjing ni.. dalam otak dah terbayang, ni kalau kena attack ni memang sah masuk wad.. melekat Miss J untuk 5 minit kat tengah tengah jalan tu.. ;)

seriously, pasni harap harap owner dia tambat and tutup pagar rumah dia.. nasib baik la rantai tak putus, kalau ditakdirkan TERputus???? pecut 400 meter la jawabnya kan? ;)


- mahal gak harga kau ni ye anjing Shepherd? -

4 comments:

syuwai said...

erk?! seram gila. Nasib bertambat anjing tu, kalau tak??

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

hehe..Jamal lagi teruk..pernah kena kejar dengan anjing beberapa kali..naseb baik la Jamal lari lagi laju dari anjing tue..haha..macam nak gugur jantung masa lari tue..peh..memang bahaya..

New entry Jamal...BUAT DUIT DENGAN BLOG

niena shopping2u said...

memang mahal.. nk beli ke?hehe

+_Miss.Jannah_+ said...

syuwai : tu la pasal..kalau la tak tambat, memang jadi lauk la mase tu.. ;p

abg jamal : hahaha.. sebab penah kene kejar la sy fobia.. tu yg kaku tengah2 jalan tadi tu :p

Cik Niena : nak beli?? huish.. dalam mimpi je la kak.. tgk pon dah gerun, ni nak bela pulak..hehe