My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

Followers Miss J Bertambah Sehingga 14141 Hanya Dengan 1 Hari Saje! Kalah Cik Yuyu~

Assalamu'alaikum w.b.t..

eh?? mana 14141 nye ni?? chait, ni dah sah sah la aku TERKENA dengan budak kecik ni! jangan maraaa haaa... hehe, senyum la sikit.. baru la gorjes habes habesan.. alaa... tengok tu.. tak nak senyum pulak... merajuk eh..? hehe, betul la... Miss J tak tipu.. followers Miss J memang dah jadi 14141.. lawa kan nombor dia? tapi.... ni TADI punya cerita la... sekarang dah jadi 75 balik.. nangis laju laju.. urgh~ tak bole terima kenyataan.. sedih sedih.. :(

TADI~ Miss J tengah duduk memenungkan diri Miss J yang gilak gilak ni kat depan rumah... sambil melepak, bersuamirehat, istilah baru menggantikan beristerirehat.. perosak bahasa betul kan? oh Cikgu, sila ketuk otak saya laju laju! BERISTIREHAT sebetulnya kan? dah puas jumping jumping star like the katak katak one, Miss J berlari lari bahagia bersama itik itik kesayangan ayah.. mana taknya, semua pakat mintak makanan kat Miss J.. ish, ade jugak yang kena sembelih dengan Miss J yang takut darah ni kang.. agak agak dah berpeluh, Miss J lepak lepak lagi kat dalam rumah.. mandi, solat Maghrib dan Isyak.. dan melekakan diri di depan TV.. laptop memang tak sentuh langsung la kan.. sabooo je la.. :)

tiba tiba...... Miss J menggerakkan otot otot tangan untuk menswitch onkan laptop.. layan blog kejap la.. mau cuci cuci mata tengok blog blog yang comel.. masukkan email dan password laju laju.. excited ni! loading ke Dashboard... mata tak pandang skrin, tengok tengok anak kucing kejap.. saat Miss J memalingkan wajahku yang tak berapa nak putih ni ke laptop.. pergh... ayat tak boleh tahan.. geli geleman i baca sastera sastera ni.. 

"14141 followers??".. Miss J gosok gosok mata, siap titiskan Eyemo Moist lagi.. still jugak 14141! sumpah gempak! Cik Yuyu pon tak dapat angka ni lagi.. bangga ni bangga.. maka... mengembang kempis la hidung Miss J yang kemek lagi kecik menahan keriangan! senyum melebar sampai ke telinga.. YIPPIIIIII!! saya sudah famous! WHOAWWIII... fuuh... control ayu, control ayu.. kantoi la perangai beruk kamu tu nanti Miss J.. 

Miss J tak tunggu lama dah.. terus sahaja check comments.. whoaaa! berjuta juta lemon... urgh~ sakai betul Miss J hari ni.. wait wait! tak habes lagi cerita ni.. Pssst! bukan calang calang orang yang komen and follow tau? Cik Hanis Zalikha.. woot woot! si cantek itu bertandang kat blog Miss J.. macam tak percaya je kan? senyum sampai seluruh dunia nampak gigi Miss J.. :)

"nice blog! keep it up girl.."
"blog awak ni comel sampai saya rasa nak masuk minang awak je la Miss J!"
"sempoi.. i LOIKE very very the muchie one.."
"jumping jumping like katak into the conclusion dah jadi tagline kitorang.. memang fenomena la your blog sis!"

and bla bla bla bla bla bla.. semuanya komen stok mengoyakkan hati dan limpa Miss J.. sebab terlebih emosi ceria la katakan.. tapi... mak pesan, jangan lupa yang kita ni masih berpijak di Bumi yang nyata... bila bila masa akan jatuh.. dan langit tu takkan selalu cerah.. mesti ada mendung, guruh, kilat dan petir.. meskipun mentari kan menjelma jua... ewaaah! tere

tengah syiok syiok melayan kebanggaan kefemesan yang mendadak itu..

"wah! ini sudah lazat ni.. sape masak sambal udang ni maknya?"
"anak dara Ajo(panggilan mak untuk ayah) tu la.. saya paksa dia buat jugak, kalau tak sampai bila nak makan sambal air tangan saya.."
"haa.. dah boleh kawen la ni.. mana dia?"
"tu haaa... kat dalam bilik tu... tengah TIDO.."

keh keh keh keh keh keh keh... lari jauh jauh sebelum korang rasa nak lepuk Miss J! aduhhaiii.. mimpi rupanya... baruuuu la nak merasa jadi TOP kejap.. ni la akibatnya kalau tengah batak syiok berblogging.. sampai terbawak bawak dalam mimpi.. hehe, jangan maraaa ye... nanti cepat tuuuaaa.... ampon korang ampon... maaf banyak banyak... gurau je.. hehe.

tata~ :D

p/s : apa mau bikin ni.. mata sudah segar.. :(

1.43 a.m

5 comments:

ZORA said...

hahaha..mimpi upenye...ingtkan tol2 da tdi..ekekkek..:P

ala kalo usaha lbih bleh gakk jdi mcm 2 suatu hari nnti..:P

shopping2u said...

cheh..mimpi..obses sgt tu la jdi nye..tpi akak pn pnah mimpi jumpa ben ashaari hehehehe

+_Miss.Jannah_+ said...

Zora : hehehe.. kalau betol2 la jadinye, fuhh! bole lawan Abe Ben ni... :p

Cik Niena : hehe.. dah dua malam dah asyik mimpi pasal blog.. kronik sungguh :p

YanaMIB said...

hoho dasat aa gila blogging smpi msk mimpi..dem!

+_Miss.Jannah_+ said...

kak yana : hehe, newbie memang mcm ni kot :p