My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

Day 1 - bila aku duduk sorang-sorang~~

YAHHOOOOO!! pagi-pagi ni aku rase excited nak update blog.. kenape?? 30-Days Challenge dah start!! YIPPPIIIII!! rasa nak menaip laju-laju je, tapi keadaan mata tak mengizinkan.. mengantok, tak tido malam tadi sebab sibuk menghadap Facebook.. ngee~

okay, soalan ni tak la challenging sangat.. huiyaaiii.. berlagak! apa aktiviti aku bila aku bersendirian.. cewah, ayat nak sastera saje.. haha, aku malu la nak mengaku.. TAPII.. aku dengan BERANI MATInye mengaku.. yang aku suka TIDO! aku sangat-sangat suka tido.. nampak MALAS kan? jangan risau, kutuk je.. mak aku pon cakap benda yang sama..hehe. alaaaa.... tak payah nak kutuk sangat la kan.. korang pon sama... kan kan kan kan kan kan...?? hehe, tipu sangat la kalau korang tak suka tido.. ;)

sebenarnya bukan salah aku tau? memang dari kecik lagi dah jadi tabiat.. sebab dulu, asalkan HUJAN je, ayah aku telah mengeluarkan satu arahan.. 

"ambik bantal, JOM kite tido ramai-ramai!!" 

maka.. tercipta la tabiat tido aku ni.. bukan mak aku je yang bising, kawan-kawan aku pon pelik tengok aku.. balik kelas je, tido.. asal ade masa free je tido.. 

"kau ni tak reti-reti nak belaja ke?? exam dah dekat.. kau MEMBUUUTA je manjang!"

tu la antara dialog yang glamour yang selalu keluar dari mulut diorang.. macam mak nenek la diorang ceramahkan aku.. aku pon menayangkan muka selamba.. tabiat tido ni aku rase sangat KRONIK! aku sanggup BERLAPAR sampai tahap cipan semata-mata untuk TIDO! perghhhhh... kuat betol rasa cinta aku untuk tabiat aku ni,haha.

lagi satu tabiat aku.. MAKAN!! tapi aku bukan sekadar makan je.. aku dah sampai tahap MENTEKEDARAH la bak kata omputehnye.. pantang duduk sorang, mesti aku kisai-kisai almari.. carik ape saje yang boleh dikunyah.. kalau takde, aku akan pegi kedai.. tak kisah la pukul berapa sekalipon.. pegi kedai tak nak ajak kawan.. nak makan sorang je.. SELFISH kan? TAPII.. sebenarnye kalau aku ajak pon diorang tak nak.. sebab semua heboh nak jaga badan.. so.. kalau bab makan ni.. aku jadi LONE RANGER..haha. WALHAL aku memang jenis suka makan sorang-sorang.. baru la KHUSYUK menghadap makanan..hehe. 

haaa.. tu je la keje aku.. tak TIDO, aku MAKAN.. kalau TIDO, aku tak MAKAN.. kalau MAKAN, aku pulak tak TIDO.. study?? aku ikot masa aku sendiri.. agak-agak budak rumah aku semua dah tido malam tu.. aku jadi la BURUNG HANTU.. study sorang-sorang.. baru NIKMAT! tak la aku pening dengan kerenah TUNJUK PANDAI.. ye la.. manusia kan.. kalau bole dia nak dia je yang PERFECT! kan kan kan kan kan kan...? TEETTT... aku ni dah meyimpang tajuk ni..haha.

okay! tu je tabiat BURUK aku.. korang jangan ikot aku.. perangai aku ni memang mereng sikit ;p

1 comment:

kienah starz said...

nk tggl kn kat ne link nye??...meh aku join wlupn blog aku xgorgeous....hahaha