My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

||_+_becinte becinte becinte!_+_||


nothing much sbnrnye...
juz tibe2 aku teringat tagline roomate aku ngan pakwe die dulu..

"awk ni...lagi lagi becinte becinte becinte!cmne keje sy nk siap?lagi lagi muke awk je yg ajak sy becinte becinte becinte!! ;p "

sebut psl cinte ni...
aku rase aku bkn la jenis yg bersyukur...
sbb dtg je cinte,aku tolak..
cinte tu baru nk ketuk pintu hati,aku dh letak sign..
DO NOT DISTURB!
cinte baru nak kenal2,aku wat perangai..
xde diskaun wey utk cinte2 ni..
mmg kaw2 aku wat die REJECT aku..
sbb?
aku x ready utk sbrg natam yg aku panggil..
KOMITMEN.

tp thanks to..
MOHD ZULFIKRI RAMLI..
tergerak hati ni utk dia..
alhamdulillah..
Allah permudahkan jalan utk dis guy...
dia yg aku lbh senang panggil..
EKEY...

haa..
ni bkn name gedik2 yg aku bg kat dia ok? ;p
ni mmg name family dia..
kitorg kenal dr chatting sbnrnye..
tahun 2006..
right after SPM..
n right after d move to malacca in dec 2006..
dua bln chatting n on phone..
kitorg decided on a date..
jumpe kat KFC masjid tanah..
haha,KFC tu dah jd port dating pulak kan? ;p
haha..
nak story malu lak.. ;p

tp dah alang2 bukak cerita..
biar sampai abes..
betol x? ;p
aku x ingat bile dia confessed his love..
either before our date,or after d date..
tp..
i REJECTED him..
confident!
NOKTAH!
sbb?
time tu aku dah ade zaim..hehe
KANTOI pulak kat dia..
sbb dia yg teman aku postkan hadiah birthday kat zaim.. ;p
frust gak member ni..hehe
but still..
kitorg kwn lagi...

then bile aku masok poli..
dia masih lagi mengharapkan aku..
cuma..
aku dgn EGONYA reject die lagi skali..
haa...tang ni aku x ingat..
ekey ckp..
aku sampai suruh dia jgn contact aku lagi..
sbb aku dah ade zaim katenye..
hish,kejam btol aku kat dia dulu....
jahat kan?
so dia pon menjauhkan diri dr life aku..
konon2 nak ubat luka di hati la..
hehe.
mengubat ape??
dia bole declare ngan adik angkat kitorg!
siap x bagi adik aku tu gtau aku lagi..
then ntah cmne..
dorg break..

kononnye aku cuba nak menyatukan dorg balik...
sbb aku sian kat adik aku ni..
pastu ekey dgn confidentnye ckp..
adik aku tu dah x nak kat dia..
aku tanye budak tu..
betol ke?
n yes,she admitted it.
so aku x bole nak buat ape..
xkan aku nak gedik2 paksa dorg back together kan?
so,let it be..

pas je peristiwa tu..
aku still contact ngan dua2..
ekey ni ckp lain,adik aku ckp lain..
pening2..haha
adik aku ckp die saje nak tgk ekey pujuk die ke tidak..
n ekey pulak dah rase sgt rejected!
so..mmg ekey dah x nak balik la kat adik aku ni..
n once again..
aku mainkan peranan memujuk adik aku..
n alhamdulillah...
dia skrg suda ok... :)

x lame dah lepas tu...
lg skali aku tekejot!
bile ekey ungkit balik psl kitorg dulu..
kalau dulu,aku bole ngelat sbb aku dah berpunya..
tp skrg??
speechless..
aku x tau nak jwb ape kat dia..
tp..aku g sembur dia.. ;p
nampak x?
jahat kan aku?
aku mrh dia balik...
knape dia gatal2 kapel ngan adik aku kalau betol dia tunggu aku?
dgn confidentnye dia mrh aku balik..
"kalau x suke knape nak mrh pulak bile ekey kapel ngan die?"
hah!!!
mase tu la aku terdiam.
KAW2 punya blurr!
ha ah kan?
KENAPA???

n dlm blurr2 tu aku leh jwb..
"SBB SY SYG AWK LA SY MARAH!"
ooppss!!!
naahhh..tudiaa jwpn yg ekey tunggu..
mmg dah x bole nak ngelat.
tp honestly..
pas ckp camtu je...
hati aku jd ringan sgt..
lega rase..
ekey pulak dah gelak2..
ah,dia bkn reti serius!
kuat membahan!
x bole salah ckp cket,mesti kene..haha
mcm aku gak ;p


hehe..
skrg sy dh berpunya..
jurnal 'KAMU' yg baru bermula sudah..
walaupun Mr. E ni sgt busy dgn study graphic..
jgn lupe call sy seminggu sekali..
seminit dua pon jadi la..
busy mengalahkan menteri!
menci menci menci i. ;p

b...
entry kali ni utk awk..
jgn nakal2.. ;)

2 comments:

kienah starz said...

jannah....kantoi suda....guwe da tau da....hahaha ooo...ko diam2 ekkk xnk kasi tau aku....skrg br terbongkar ekk....;p anyway, wish both of u happy always.......forever never....(^_^)

+_Miss.Jannah_+ said...

hahaha..
insya Allah..ade jodoh,ade la :D