My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

aku,dia dan kamu

-aku-
malam2 ni wat aku teringat kat a few people..
yg pernah mewujudkan rase cinta dlm hati ni..
cheewaaaahh!!
ayat bunge2...mcm bkn ko je ni jannah???
haha,honestly...aku bukan la org yg jiwang....
tp yg pasti...hati aku penuh dgn rase syg..
eventhough aku tau aku ni panas baran,
tp tu x bermakna aku xde rase cinta kan? ;p
ah,pe lg yg aku mengarot ni..haha
btol org ckp...
mase akan mematangkan kite..
n when d time comes to remember..
we finally realized how childish we were in d past...
kenangan2 tu mungkin dulu aku nak delete je dr otak ni...
anta tros g recycle bin...
hah,another crap from me..haha.
tp...kdg2,sampai satu mase aku akan rase rindu..
rindu sgt2 kat dia yg pernah menghadirkan rase cinta dlm diri aku...
cuma....
entah la...aku x mampu nak ckp mcm mane...
yg pasti...
malam ni aku sgt teringat kat die...

-dia-
kisah 1.

dia 1st love...cinta jarak jauh..
aku kat kuching..die kat johor...
aku mule kenal mase form 3...zmn2 mirc dulu la katekan...
berkawan 2 tahun...ntah cmne tibe2 die ckp,im suke kat nurul..
wah!!aku dgn mentahnye mase form 5 tu pon,on sajela..
haha,gatal gak aku mase form 5 ni eh..main reeedah je ;p
wah!!awal2 becinte...hulllamakkkk!!!!
sakan wa ckp lu....begayut tiap mlm...x pyh tido pon xpe...haha
nak2 lg mase world cup....
perghhh!!!aku yg x suke bola ni sanggup x tido smate2 nak teman die tgk bola...
oh..butenye cinte...
tp...skrg ni..aku rase mcm BANGANG lak..haha
ape da....die tgk bola,ko tido jela..yg baik hati sgt teman die layan bola tu knape sengal??haha
huisshh...lame gak la aku ngan die..
dr form 5 bwk ke sem 1 poli...
ironiknye...bahagie tu kejap je..
die start x contact aku..aku ni bodoh bendul..
aku ingatkan die bz sgt ngan assignment sume...
last2...HAMIK KAU!!6 bulan x dgr berita..
senyaaaappp je...
takdir Allah..aku masuk same poli dgn die..satu jabatan...juz lain course je..
ntah cmne die leh tau ntah....
mlm tu gak die msg... " Assalamualaikum "
sungguh,aku menangis..betapa bahagienye aku dpt msg dr die lps 6 bln kene gantung x bertali...
cheewaaaaahhh!mcm kawen lak kan..haha
tp malangnye....tu la 1st n last msg die...
sambungan msg die yg seterosnye..mcm G cket..
IM DAH ADE ORG LAIN SBNRNYE...
Y???aku tanye gak tu...bendul bendul..haha
sbb NURUL BKN PEREMPUAN YG IM IDAMKAN..
fine!dulu aku mmg x lawa mase form 5..
tp alhamdulillah...
dgn dendam yg membara..
aku ubah cket2 cara aku..
from zero to hero la bak kate omputeh..haha
cun la cket dr dulu..ok la tu kan? ;p
terserempak dgn die,byk kali!
betapa tercengangnye die tgk perubahan drastik aku..
too bad...kau bukan lg lelaki yg mampu buat hati aku berdebar.. ;)
die ade tegur2 aku...tp aku buat mcm x kenal...
kontrol macho la konon...
padahal...balik hostel je,aku punye gile tu..
sampai melompat2 atas katil..haha!
malunye bile ingat balik!!! ;p
n aku amik keputusan yg drastik..
aku tuka nombo tepon..
so...kami lost contact mcm tu je.. ;p
gudbye Mohd Zaim bin Mohd Ithnin..
...my precious 1st love...

kisah 2

Noor Aiman bin Isah.....
very hensem..mixed chinese-malay..
aku kenal die melalui adik sedara aku..
die sgt romantik..sgt penyayang...
oopss!jgn slh fhm..
aku bkn memilih yg hensem..
tp mungkin satu kebetulan yg x disengajakan.. ;p
aku jatuh hati sbb kening die..
haha,pelik kan?ade ke suke kening org.. ;p
dgn die ni best!
tiap kali dating..kitorg akan naik train...
die x suke drive..sbb..
syhh...die xde lesen sbnrnye...haha!
skalipon die ade lesen,die xkan drive..
die sukekan tren sbb die leh fokus borak sambil pndg aku sentiase...
alamak.....time mude2 la katekan...
cpt cair...mcm coklat M&M tu..haha.
kitorg dating agak nerd la...
sbb kitorg slalu pegi kat cni....

...cube la teka kat mane ni...

very skema kan?hahaha.
asal kua dating je g cni..
die g bhgn komik..aku amik novel..
duduk sblh die..
agak2 dh ptg..kitorg pon balik..hehe
yg sweetnye psl die ni...
tiap kali die tbangun tgh mlm..
die akan call aku..paling koman pon die msg..
"syg..b x leh tido..b juz nk ckp..yg b sgt2 sygkan syg...sweet dreams ye.."
sweet dreams??hayyooo..xde maknenye nk sweet dreams kalo dh dpt ayat mcm tu...
itu lg bagi ANGAU ade la..haha.
biase la...mude la katekan...MUDA.. ;p
dh siap jumpe satu family die lg..
mmg mak die pon dh kompem berkenan kat aku la sng ctr... ;p
malangnye....dgn die ni pon x lame...
x sampai setengah tahun la...
sbb????
die menggatal nak budak form 5...uwaaaaaaaaaaaaaa...............
budak skola tu anak org kaye pulak tu...
sob sob sob sob..
mak die punye la mengamuk bile aku ckp aku give up...
aisehmen...aku pon konpius..
sape yg patot ngamok sbnrnye ni?haha
tp xpe..
mmg bkn jodoh aku ngan die..
ending kitorg x brape nak elok kalau nk story kat sini..
tp xpe la...asal die hepi..aku pon tumpang hepi la.. ;)
yg peningnye...
mak die lak smpai skrg asyik contact aku..
mintak aku balik ngan anak die..
acane tu?? ;p
sorry makcik...jannah x nak dah...
serik la...hehe.. ;)

...die yg pakai spek,rambut pacak2 tu...

kisah 3

hmmmmmm...
kisah aku ngan die ni menarik sikit....
sgalanya bermula dgn dunia YM...
tp tp tp tp tp tp.......
die bkn la budak YM...
die ni x pandai langsung psl komputer ke..internet ke..
haa....sng nk jg die ni...hehe
lg jujur aku ckp,sng la aku nk menggatal... ;p
haha.kidding lg...
aku kenal die melalui sumone yg kukenali sbg ABG ADY...
Abdul Ghani bin Musa aka ujang ni pulak...
adik ipar die...
dijadikan cerita..abg ady ajak aku dan iza dtg umah die kat pandamaran,port klang..
kitorg pon tido la kat situ...berkenalan ngan family abg ady...
aku mmg bkn jenis nak melayan org yg aku x kenal...
so dgn ujang ni aku wat derk je la..
x kuasa mak nak layan nyah...haha.
ntah cmne la kan...ujang nak kenal ngan iza...
itu aku x kisah langsung...
then ujang amik kesempatan merisik psl iza dr aku...
sygnye..iza sudah ade yg punye... ;p
so..die agak patah hati di situ..haha,jahatnye aku!
yg bestnye...aku ni suke budak2..sgt suke!
anak2 abg ady lak comel..cerdik pandai n nakal2..
mcm aku jugak..ngeh ngeh ngeh ;p
so...memandangkan aku ni study pon kat shah alam..
maka dgn otomatiknye aku rajin balik ke umah abg ady...
pada suatu hariiiiii.....................wink wink!!!
dtg la bini abg ady membawa perkhabaran yg sgt mengejutkan aku!!

A : jan jan...akak nak tanye ni....ko jgn mrh tau..
J : ape die kak?
A : ko ni jenis memilih x?
J : ????
A : xde la..maksud akak..ko kisah x nak kwn dgn org yg miskin..pastu pelajaran xde...harta pon xde...sumenye serba serbi kurang la..
J : (lagi la aku ?????????) jan x kisah kwn ngan sape2 la kak...akak jgn ingat jan x suke akak ngan abg lak...(dgn bangangnye aku x leh pikap maksud die..haha!)
A : haish...bkn la...errmmm....ujang...die ade tanye2 psl ko kat akak...
J : apesal lak??(tekejot la konon!)
A : die suke kat ko..tp die malu nk ckp..ko sudi x?
J : nnti la jan fiikir.. :)

haha..lame gak la aku punye mase nk pike tu...
tp...aku elak punye elak....
jeng jeng jeng....
akhirnye kami membentuk kombinasi yg SEMPURNA..
JAN + UJANG = JANJANG..
dgn die ni x byk sgt kisahnye..
tp....die punye caring tu ya Allah....
sampai aku yg benci mkn ubat ni terpakse telan ubat gak..
sbb....die sgt GARANG!!!uwaaaaaaaaaaaaa....
die sanggup dtg umah sewa aku,amik aku bwk balik klang...
tgh2 mlm buta...die seret abg ady skali...
die pedulik ape die penat baru balik keje ke ape ke...
yg penting...die mesti jg aku time aku demam tu...
huish...mengalir air mata aku mase die dtg amik aku tu..
terharu sgt2 tgk kesungguhan die.. :'(
die sanggup x tdo jg aku..then pg sok teros g keje...
yg penting...aku cpt sembuh... :(
awk....sedih lak bile crita psl awk ni...huhu.

dgn ujang ni aku x slalu dating..
sbb ujang ni kalau time die off,die suke TIIIIIIIDO manjang...
jgn HARAP la nk g dating jannah!!!!haha.
ko gentel je la taik mate die tu..ngeh ngeh ngeh ;p
aku mmg dtg sane sbb nk tgk die TIDO je..haha.
tp...kitorg training ilmu keibubapaan kat sane..
best we....haha.
kitorg jg anak2 abg ady..mcm jg anak kitorg..hehe
kdg2...kitorg praktis la timang2 anak...
siap planning nk bg name ape lg..hahaha,lawak!
agak2 dh boring..kitorg pon layan la karoke...
lagu sume jiwe2..die sorg je yg tau..hehe.
yg aku tau lagu AXL's je la... ;p

ntah cmne la silapnye...kitorg x lame..
haaaa....ni pecah rekod!!!dua bulan je...hehe
pastu...pas 7 bulan cerai...
kitorg rujuk balik....
dah rujuk pon....dua bulan gak...
acane tuh???hahaha
yg ni pon ending die x best...x mo la ckp.. ;p
skrg ni dh stahun lbh aku menJANda...
tp..aku still contact ngan die..
juz kdg2 die merayu nak balik dgn aku...
tp....xpe la awk...
kisah kite dh tamat...
awk sakit bile dgn sy...sy pon sakit bile dgn awk...
maybe kite ni lg serasi sbg kwn je.. :)
mane tau....jodoh awk lg MELETOP gitu..hehehe
bye bye awk... ;)
aku dh delete pic aku dgn die..
yg tinggal video ni je...
lagu ni mmg die sorg je yg tau...
aku x penah amik tau sbb x best...hahaha.
enjoy.. ;)

video


-kamu-

khas buat KAMU yg belum lg kutemukan...
mungkin lebih tepat lg aku katakan
kamu wahai SUAMIKU...
akan kunantikan kehadiranmu di sisi..
menemaniku ke jln yg diredhai..
hanya kau di hati..
selagi nyawa dan jasad masih lg sebati..
selagi diizinkan Allah untukku mencintai...
kuikat taat setiaku sampai mati..

doa seorang kekasih..
khas utk dirimu yg entah di mana..




k guys...later... ;)

No comments: