My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

UTM, Jannah dan dot dot dot..

Assalamu'alaikum w.b.t..

lama sangat tak update blog ni.. rinduuuuuuu sangat sangat! :)

okay.. where do I start eh? okay, here it is.. di tengah tengah mood sakan beraya, Jannah meringankan hati pergi mendaftar jugak kat UTM Skudai.. raya KELIMA okay?? memang 'best' sangat kan? excited memang excited.. new life, new friends, new environment, sape tak suka kan? TAPIIII... jiwa masih meroyan nak collect duit raya.. tak best! ;)

pagi pagi lagi dah daftar.. lepas tu, baru nak manja manja lebih dengan mak ayah.. 

"ayah nak gerak balik ni.. take care okay?"

HUWAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! saya ditinggalkan tepat jam 11 pagi.. sob sob sob.. orang lain semua tengah sakan menghabiskan minit minit terakhir dengan family, Jannah pulak duduk termenung pandang diorang.. :(

then the orientation, or most known as Minggu Transformasi Mahasiswa here, began.. kitorang belajar cheers kolej.. oh yeah, kat UTM ni ada 13 kolej rasanya.. Jannah tak mampu nak listkan, sebab nak pendekkan entry.. :p

so Jannah menumpahkan taat setia kat Kolej Tun Hussein Onn (KTHO).. ramai gila kawan baru kat sini.. bebudak matriks, UTM KL, politeknik.. semua kat sini.. aktiviti pon gila best la.. terbaik! I heart you la KTHO! ;)

nak dijadikan cerita.. kat majlis penutupan orientasi ni kan.. Jannah dilanda musibah.. jatuh longkang! sebelah kaki kanan kat luar longkang, kaki kiri masuk longkang.. sakit kan? menurut sumeber terdekat, bunyi Jannah jatuh tu sangat sangat kuat.. tapi bila pergi klinik, faham faham je la klinik kerajaan kan.. hell yes, sampai harini sakit lagi.. nak duduk tak bole.. :'(

but today, we're totally free from the hell of the orientation.. bebudak ni semua dah merambu ramba entah ke mana.. roomate Jannah pon balik, sebab dia memang orang JB.. tinggal la saya yang kesengalan badan ni kat bilik sorang sorang.. sadis kan? :'(

so... ni je la gambar yang ada.. sebab Jannah amek dari member.. kamera tarak, ayah tak bagi bawak.. 

"nanti kau tak study.. asyik berkamera saje..".. :'(

- rasa sangat comel di situ.. PERASAN! -


- hari gelak sakan sedunia.. hehe -

4 comments:

Fatin Farhana Binti Ramli said...

kesiannye die jatuh longkang .. yang tabah je la ye .. anyway .. selamat belajar balik .. HUHU

Niena Pengembara Ilahi said...

:)

gud luck

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Good Luck Jannah,

Blaja kat UTM memang best..Alhamdulillah Jamal pun ex-UTM jugak..:-)

NasZ said...

studi elok2 k?

comey la..comey2..hehe.

MOHD NASER.com