My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

bodoh sombong? NO!

Assalamu'alaikum w.b.t..

- hiasan ditaja oleh Mr. Google -

AWAS!!
jangan sampai sakit hati okay?
ceria ceria la di Astro 611..
jangan maraaaa... ;)


grrrr~ ini yang Miss J paling tak gemar la sangat sangat.. awak tu dah la tak tau apa apa, cuba la jangan berlagak pandai.. awak nak borak pasal A, tapi nak menulis huruf A tu pon awak tak kenal.. acane nak buatnya awak oi.. 

Miss J pasti, korang pon mesti ALERGIK gila dengan spesies macam ni.. betul tak? *abaikan introduction tadi, tu adalah gimik semata mata, dua mata dan MATTA band.. alahaaaiii manusia.. kenapa perlu buat perangai macam ni..? tau tak rasa semak je hati nak menghadap perangai kamu yang sebegini rupa? 

A : "wey, macam mana nak kira bulu kambing dengan cepat eh?"
B : "okay.. macam ni.. first, ko kena buat......"
A : "dah, tak payah explain.. aku dah tau dah!"
B : "?????????"

what the heck man? tak sempat nak explain apa pon kau dah blah? how rude you are manusia... how dare you sebegitu biadab meninggalkan sifu tanpa sepatah kata?? for sure korang sakit hati kan bila terkena situasi kat atas tu?

hai la si bodoh sombong.. awak tu dah la APEEE PON TAK BOLEH.. bila orang nak ajar, awak pulak buat perangai konon konon CERDIK awak tu.. pulak, BAJET BAGUS, kaki COMPLAINT.. kerjanya nak CONDEMN orang je.. tapi datang tang suruh awak buat? HABUK pon tarak.. ;)

korang korang semua.. tolong la jangan buat perangai macam ni ye? lain orang, lain ilmu yang dia ada.. mungkin kita lebih pada ilmu A, tapi kita mungkin kekurangan ilmu B.. dan ilmu B tu pulak hanya si Ahmad bin Fahrin je yang tau.. so jangan segan segan nak bertanyakan sesuatu yang kita tak tau okay? tak rugi apa pon kalau mulut ni ringan bertanya.. yang menerima bertambah pengetahuannya.. dan yang berkongsi pon menggunung la ilmu yang diperolehinya.. simple kan? more you give, more you'll get.. ;)

p/s : ilmu ni semua pinjaman dari ALLAH S.W.T untuk perkongsian semua.. sedangkan ALLAH yang MULIA itu pon sanggup berkongsi ilmu, takkan la kita yang HINA DINA ni nak berlokek pulak kan? so jangan jadi bodoh sombong untuk mendapatkan ilmu ye.. malu bertanya, sesat jalan.. berlagak pandai? hah, sampai mati la kau hidup seorang!b;)

terima kasih sebab sudi baca.. ;)

B : 

1 comment:

saiazuan said...

pandai humble! yes!!

a letter for you
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/dear-wenger.html