My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

||_+_penyeri muka_+_||

oh.. hari ni tgn kiri aku gatal2 lagi mcm smlm.. aigoo... kalo tgn kanan, org ckp nak dpt duit.. kalo tgn kiri?? duit akan melayang keluar ke?? oh sadisnya.. jgn la masin mulot ni ha.. kang x ke JB aku nanti.. ok2... nmpk tajuk entry tu? sbnrnye ade peristiwa yg terjadi sblm aku tergerak hati nak post bende ni.. aku ni gile chatting.. kwn2 poli aku tau la betapa addictednye aku dgn dunia ym ni.. dulu la, DULU.. skrg ni agak slow sikit walopon agak aktif.. hehe, ayat dah mcm pariappa kan?


ok2.. nak dijadikan cerita.. aku tgh mentranslatekan assignment kwn aku.. sambil tu bukak la fb kejap.. tibe2 ade mamat ni, whom i got to know from ym for sure, im aku.. aku pulak mlm nak bukak fb lame2.. aku suh la die add ym aku.. lg sng.. x payah bukak windows besa2 time nak wat keje nanti.. borak punye borak.. die terkasar bahase dgn aku.. aku ni pulak mmg pantang org yg baru kenal berkasa2 bahase dgn aku ni.. mudah je la aku nak tepek skali.. n then die mintak maaf, lalu aku cool down.. aku xde la marah sgt, tp.. adab kan.. jgn berkasa kalo org x berkasa dgn kite.. so, kitorg borak2 mcm biase je.. mcm xde pape jd.. dan tibe2.....


jan ni nampak mcm garang je mukanya...

hamek kau!!! haha, tegelak besar aku.. so.. ini la die.. petua menyerikan muka.. berdasarkan al-Quran :

ini la doa penyeri muka ye kwn2... selamat beramal :D

1. Jika anda inginkan muka berseri perlulah membaca surah Yusuf Ayat 4
(sebaik-baiknya selepas solat)
Maksudnya:
(ingatlah peristiwa) ketika Nabi Yusuf berkata kepada bapanya: "Wahai ayahku! Sesungguhnya Aku mimpi melihat sebelas bintang dan matahari serta bulan; Aku melihat mereka tunduk memberi hormat kepadaku)

2. Kemudian setelah membaca surah tersebut teruskan dengan membaca keratan ayat dalam surah Thaahaa ayat 39.
Maksudnya:
“dan Aku telah tanamkan dari kemurahanKu perasaan kasih sayang orang terhadapmu; dan supaya Engkau dibela dan dipelihara Dengan pengawasanKu.”

PERINGATAN:
a. Baca 3 kali kemudian sapu pada muka anda.
b. Amalan ini juga sesuai bagi mereka yang sukar dapat jodoh.
c. Jangan membaca tanpa memisahkan ayat tersebut. Surah Yusuf ayat 4 dibaca sehingga selesai, kemudian berhenti sebentar dan teruskan membaca keratan surah Thaahaa ayat 39. Jangan disambungkan terus dengan bacaan surah Yusuf.

2 comments:

kienah starz said...

nnt aku try ekk.....xde petua ke spya jodoh dipanjangkn n berkekalan hgga akhir hayat????....hehehe demand drpd kwn ko ni....kui3

+_Miss.Jannah_+ said...

tu kene solat istikharah la we..hahaha.ape ko ingat aku ni kaunter pertanyaan?haha