My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

||_+_kau saja_+_||

orang cakap.. masa muda ni darahnya cepat panas.. iye ke?? tak jugak.. sebab most of people i have met before pon muda muda jugak.. lagi muda dari aku ni.. tapi chill je? rasenye fakta tu x bole pakai la.. sebab usia bukan faktor pendarahan yang melampau sampai mendidih didih kat kepala.. it is our MATURITY.. :)


matured? ape yang kau tau pasal matured ni haa budak kecik? okay okay.. tak payah bukak kamus.. kematangan tu kesempurnaan pemikiran yg diiringi dengan emosi yang stabil.. see? akal dan hati bekerjasama mematangkan kite.. tapiii.. dengan bantuan another component which is.. pengalaman.. ini bukan la definisi sebenar daripada mana mana kamus.. ini definisi aku sendiri.. bukan la aku ni orang yang pakar dalam berbahasa.. tapii.. aku jenis yang suke mentakrifkan sesuatu dengan gaya pemahaman aku sendiri.. akal, hati dan pengalaman perlu seiring dan sejalan la bak kate broery marantika n sharifah aini.. ;p tapiii lagii.. ketiga tiga aspek ni takkan menjadi tanpa agama.. sebab ketiga tiga aspek ni sumenye berpandukan pada satu teras yang utama.. iaitu ISLAM..


hmm.. knape aku ni macam berlagak matured eh? mesti korang pelik kan? tak la.. aku tak matured pon.. aku ni pon gile gile gak.. agak emo gak.. panas baran jugak.. tapiii.. kena pada tempat ngan cara la.. takde la kalau orang bagi pendapat dorang pon aku nak melenting tak tentu pasal.. kalau melenting depan depan aku bole redhaaaa je la.. tapii.. tak sedap la belakang belakang ni kan.. nak pulak orang yang aku tak kenal.. lagiii la aku tak kesah kau nak menyalak ape kat belakang tu ha.. bukan aku yang bagi makan kat kau.. eh, maaf.. bahase terkasar.. tapii.. ni la aku.. bahase aku memang cantek sikit.. tapii.. depends on the needs :)


sayang... kalau tak puas hati tu tolong la cakap depan depan.. kalau malu nak cakap pon, inbox la i.. dalam inbox nak maki maki i pon i tak kesah.. sebab i nak kene kaji dulu kenape u ni menyalak macam hanjeng kene sawan.. kalau u terpijak duri kat rumah i, well yes, please maki i.. tapii.. rumah i ni takde bunga yang berduri la sayang.. you tibe tibe menyalak tak puas hati kat i, i pelllliiiik tau you ols.. tapi never mind.. agaknye lawa sangat bunga kat taman i ni sampai mata you sakit nak pandang.. kan? ubat la hati you tu sayang.. jangan tau nak cepat terasa je.. ooops, i ni pon kene ubat mulut  i.. sebab tibe tibe je jadi jahat ni.. oh, datang pulak ketidakmatangan aku ni.. thanks to budak yang tak matang tu la.. :)


semoga Allah mengampunkan dosa aku dan kau.. sorry for considering you as a dog just now. peace, no war. kite blogging bukan nak gado dengan awak.. cuma awk tu jangan la nak cepat sangat sentap.. rosak otot muka kalau manjang darah nak naik kepala :)

3 comments:

kienah starz said...

ko emo ngn sape plak ni???

sekamar rindu said...

salam...

bagusslah...tak baik gado2..

* folo ur blog...

+_Miss.Jannah_+ said...

kinah : bende dah setel..tapi tak tau la kalau pihak sane nak sentap lagi :D