My VVIP

..LIKE LA BLOG KITE..

||_+_PERSETANKAN!_+_||

sensitif?
jgn ckp korg,aku pon menyampah dgn nate tu..
nyampah gile!
nak2 lg bile x bertempat..
btol x?

aku ni lahir n membesar dgn adik beradik laki..
6 heroes,n i'm d only one girl..
how's that??
bole bygkan betapa kasarnya aku?
serius,aku x penah kisah ngan sape2 pon..
nak2 lg org yg aku x pernah terniat pon nak rapat..
huish..statement....
xde diskaun langsung! ;p
aku pon x penah la nak touching2..
ckp jela pape pon..
jwpn aku senang je..
PERSETANKAN!

tp..
tp tp tp tp tp tp tp....
certain people do turn me into dis sensitive mode..
mcm family..tu of course la kan?
i mean,org yg rapat dgn aku..
n org yg aku syg..
n that INCLUDES you..
Mr. Ekey!

aku x tau la ape puncanya..
knape aku sgt2 sensitif ngan mamat ni..
berbeza sgt mase aku dgn ex2 sblm ni..
kene bomoh ke?hahaha
sbb aku jd sgt sensitif la..pelik!
maybe sbb kitorg jauh..
maybe sbb dia pon dah lain cket skrg..
mane x nye..
dulu dia jenis yg sentiasa jg words dia dgn org..
tp skrg ni..
wah,dgn aku2 skali kene tepat!

mcm td...
pagi2 aku dh menghadap fb..
tibe2 tergerak hati nak on9 pulak..
kuat sgt hati ni suh on9..
then..
nmpk la si dia on9..
berbunga la hati..
kembang kuncup tali kecapi la bak kate omputehnye..
haha,terer omputeh ckp melayu..
everything was fine from d very start..
sampai la time dia ckp nak mandi...
aku pon saje2 la nak lengahkan dia..
saje je nak ngade2..
td pon bknnye borak sgt..
sbb ntah ape bende ntah dia wat..
aku ckp la..
out kul 9 x bole?
dan jawapannye..
err...bleh tp bosan nie..
pinggang dia pon dah sakit..
mane x nye..dr kul bpe td ntah dia on9..
aku pon menggedik lg..
lalu berkata..
ohh..pandai dah bosan ngan org..
dgn tepatnye dia bagi..
SENSITIF SGT!
wah??x bole dah nak gurau skrg..
bknnye betol2 pon aku x bg dia out td..
dah phm kejenye byk..
xkan nak suruh dia menghadap aku je?
melampau sgt la kalau aku asyik nak dia fokus kat aku..
bknnye assigmnments dia bole siap pon  kalo borak ngan aku..
skali lg aku terasa..
tp malas nak wat point..
x nak gado2..
buang mase!
so here i am..
mengadu kat blog sekadar nak ringankan hati..
sadis sungguh! ;p

b..
sy sensitif pon dgn awk b..
bkn dgn org lain..
sy tacing dgn BF sy b..
bkn dgn laki lain pon..
laki lain tu pedulik ape sy dorg nak ckp ape skalipon..
tp bkn dgn awk..
awk ni SPECIAL case..
sbb awk BF sy b..
sbb sy syg awk..
mcm sy syg diri sy..
mcm sy syg family n kwn2 sy..
juz syg sy kat awk sgt2 lain..
sampai sy x tau la camne nak bg awk yg keras hati tu phm..

awk dah la bz manjang..
fb awk pon bkn slalu bukak..
hp rosak bagai..
dah alang2 td awk free,x bole ke nak sembang lame cket..
haa haaa...
nak ckp sy tacing lg?
dah x kisah dah..
sbb mmg sy tgh sentap abes dgn awk..
awk rimas kan?
xpe2..
by d time awk nak sy caring kat awk..
sorry,there wont be any concern..
coz i am not into that mode again..

xpe2..
x nak dah buat awk rimas2..
x nak dah tacing2 dgn awk..
enough..
x nak!
sy pon x suke ade sensitive feeling mcm ni..
so FULLSTOP dgn tacing2 ni..

dah lame dah x kental2 ni..
awk pon nak sy survive tanpa awk kan??
rimas kan sy tacing2 camni b..?
fine fine..
pasni mmg xde dah..
ni last!

i dont mind at all..
being serious 24/7 n ignoring you..
bkn susah pon..
pasni x pyh nak bergurau sgt la kan?
kite buat cara awk ye b..
x perlu nak contact sgt..
x payah post mcm2 kat wall..
x harus nak im/msg2 kat fb..
sume tu x payah..
mmg x payah..
means that x payah gak la sy g JB gak..
sume2 tu x payah..
org lain pon couple gak..
tp x complicated mcm ni..
x payah la sume tu dah b...
sy carik keje bzkan diri pon lg bagos..
tu yg awk nak..
bring it on..

dah..
puas ati aku dpt lepas geram kat sini..
lantak la..
nak jd ape pasni jadi la..
huh!
naseb ko la jannah..
makan hati sorg2 la jwbnye..
biar la..
bkn dia kisah pon..
silap2 bkn dia tau pon aku tgh sentap ni..

ya Allah..
Kau sabarkanlah hati ni..
Kau berikanlah petunjuk...
adakah ini org yg aku cari selama ni..
kalau ya,Kau tunjukkanlah..
kalau bukan,Kau tunjukkanlah..
kuatkanlah hati ni ya Allah..
jgn lekakan aku dgn cinta duniawi melebihi cintaku pada-Mu..
amin.. :)

5 comments:

kienah starz said...

aku phm perasaan ko....xpe2..ko ikt je rntak die...nnt die msti akn rs lain mcm sb ko yg sblm ni da besa caring ngn die suddenly jd like xde org ksh pun psl die.....aku pun prnh mcm ni....soo aku tau.....klu diebtol syg ko nnt die akn tau ape slh die n nape ko jd mcm tu....die akn return kat ko jgk....redha n berserah je ekk....klu kte btol ikhlas dlm sesuatu hbgn,good thinhs will happen in your life.....things like diz is a part of ujian yg Allah nk bg kat kte.....sme ade kte mampu handle ke x....wish u very best in your life....go girl!!....(^_^)

+_Miss.Jannah_+ said...

hah..tu la psl...ni aku dok mencarik keje ni..at least ade keje tetap xde la otak nak melayang ingat dia sgt..tp..mcm mimpi la dia nak carik..haha.aku merajok pon blom tentu dia tau..hahaha
btw..thanks bebeh! ;)

+_Miss.Jannah_+ said...

tp kan wey...dia ni training rekrut dulu..so jiwe dia dah kental..xde nak alert2 dah..hahaha.mmg makan hati la aku ni jwbnye..bole susut berat bdn!tu jela hikmahnye..hahaha

kienah starz said...

bleh susut ke?...lmk ko da temu....mane dpt da....kehkehkeh

+_Miss.Jannah_+ said...

skrg pon dh 50..x lame tinggal tulang jela..bagos gak..sedekah tulang2 aku sume kat dia..ari2 mkn sup tulang..hahaha.harimau mati tinggalkan belang..aku mati sedekah tulang kat dia..wat memoir...hahaha